RWF verslikt zich in Dokkum

mei 11, 2022 | RWF 1 Nieuws

Dinsdagavond 10 mei stond een doordeweeks programma gepland tegen Dokkum. Taak voor RWF om het teleurstellende resultaat van afgelopen zaterdag tegen ODV te vergeten en te focussen op de wedstrijd van dinsdagavond en de 3 punten.

Dat RWF zwak begon is zacht uitgedrukt, toen de eerste bal in het net lag gaf het scorebord aan dat de wedstrijd nog maar 1 minuut bezig was. De grensrechter stak de vlag nog wel omhoog voor buitenspel, maar werd door een bijzonderen keuze van de scheidsrechter van dienst volledig genegeert. Het eerste kwartier was het zoeken voor de mannen van Haan, maar de rest van de wedstrijd was RWF de betere ploeg, kreeg het genoeg ruimte om te voetballen en speelde Dokkum alleen maar op de lange bal. Na sterk spel van RWF werd in de 30ste minuut de bal vanuit het middenveld verplaatst naar Mika Jansma, nadat de eerste poging nog werd gestopt was de rebound alsnog voor Mika, 1-1. RWF zette na deze goal de lijn door en bleef druk houden op de goal van Dokkum, zonder echte grote kansen. Vlak voor rust kwam er nog een afstandschot van Mika, kwam wederom via de keeper de bal voor de voeten van Jacob Venema die hem rustig binnne prikte, helaas voor de rood witte supporters werd de goal afgekeurd wegens buitenspel.

Nadat in de rust kleine details werden besproken begon RWF sterk aan de tweede helft. Veel duels werden gewonnen, 2de ballen waren bijna allemaal voor RWF alleen was er moeite om de buitenspelers echt in stelling te brengen. Na een aantal kleine kansen via Abe Spinder en Jacob Venema viel de goal toch aan de andere kant. Wederom werd de grensrechter genegeerd door de scheidsrechter, werd er een corner gegeven en scoorde Dokkum, vanuit deze corner, in de 57 minuut volledig tegen de verhouding in de 2-1. Gelukkig toonde RWF genoeg veerkracht en scoorde het 5 minuten later via Xander Wagenaar uit een vrije trap de 2-2. Na deze goal was er weer volop geloof om voor de 3 punten te gaan, al was de eerste volgende grote kans voor de aanvoerder van Dokkum die de bal op de kruising schoot. Er volgde een onrustige periode waarin er werd gewisseld, er gele kaarten werden gegeven en er kansen werden gecreëerd door RWF. De laatste 25 minuten is Dokkum niet meer over de helft geweest en was het RWF die voor de winst ging. Zo kregen de middenvelders van RWF nog 2 grote kansen, kon er een keer vrij worden geschoten vanaf de 16 en werd er via een voorzet nog een grote kopkans gecreëerd.

Helaas bleef de stand na 90 minuten op 2-2 staan. Na een wedstrijd waarin 2x veerkracht werd getoond en er heel veel voor elkaar is gestreden op het veld staan er nog 4 finales te wachtten.

Het was mooi om te zien dat de supporters van rood wit Frieschepalen in grote getallen het team kwam supporten in Dokkum! Komende zaterdag staat de uitwedstrijd tegen GSVV op het programma, er gaat worden afgetrapt om 14:30.

RWF gaat nooit verloren, knoop dat in uw oren.

Delen:

Meer RWF 1 nieuws

Tussenstand 3e klasse B

Uitslagen

Programma