RWF weet wedstrijd niet over de streep te trekken

30 apr 2023 | RWF 1 Nieuws

Zaterdag 29 april stond er weer een topper op het in programma in de klasse 4D. De nummer 1 tegen de nummer 3. Om half 3 werd er op een prachtige voetbaldag afgetrapt op sportpark de Boskdobbe.

De wedstrijd ging de eerste helft op en neer en zo waren er kansen voor beide ploegen om de 1 – 0 te maken. RWF dat redelijk slordig begon aan de wedstrijd pakte dit gaande weg de eerste helft op en dit leidde vervolgens ook tot kansen. Het waren met name ook de slordigheden die de kansen voor FC Assen inleidde. Zo waren er in de eerste helft genoeg kansen maar gingen beide teams wel rusten met een brilstand. Bij vlagen was er van beide kanten wel mooi voetbal te zien, maar het was hier en daar wel slordig.

De tweede helft kwam RWF beter uit de box en creëerde het een stuk meer kansen. Waar beide ploegen in de eerste helft nog gelijk aan elkaar waren, was het nu RWF dat de betere van de twee was. Dit zette zich even later ook om in een doelpunt. Wouter Donker pingelt zich tussen twee man door, die de bal speelt op Mika Jansma. Die op zijn beurt de bal voortrekt, de bal belandt via de spits op de lat en daar staat Wieger nog, die de bal prachtig binnen volleert, 1-0 RWF.

De roodhemden hadden hierna vele kansen om de score uit te breiden naar 2-0 maar slaagden hier niet in. Uiteindelijk vergeten ze zichzelf te belonen en is het niet RWF maar FC Assen die een goal maakt. Diep in de blessuretijd komt er een bal via een verre ingooi in de zestien van RWF, waarna die een kluts raakt en via een speler van FC Assen in het goal belandt, 1-1.

Even later wordt er afgefloten. De mannen uit Frieschepalen zullen het gevoel hebben dat ze twee punten hebben verloren en kan van geluk spreken dat concurrent Onstwedder Boys ook gelijk speelde en het daarmee de koppositie behoudt. Voor RWF is het nu zaak om de resterende wedstrijden te winnen om het seizoen tot een prachtig einde te leiden.

RWF gaat nooit verloren knoop het in uw oren!

Delen op social media

Meer RWF 1 nieuws

Tussenstand 3e klasse B

Uitslagen

Programma