RWF weet weer wat winnen is

26 nov 2023 | RWF 1 Nieuws

In de afgelopen weken zagen de supporters van RWF 1 het spel steeds beter worden, echter bleef een overwinning uit. Afgelopen zaterdag in Franeker was het niveau niet hoog maar was RWF bijzonder effectief en gaf het weinig weg.

Half drie was het toen de wedstrijd onder gure omstandigheden in gang werd gezet. In de beginfase was het erg aftasten, beide ploegen gingen slordig om met balbezit wat resulteerde in een schouwspel waar de supporters het niet warm van kregen. In de zestiende minuut was de eerste kans voor Franeker, door een snel genomen vrije trap verscheen er een speler volledig vrijstaand voor keeper Rob de Wal, laatstgenoemde wist met een knappe redding een doelpunt te voorkomen.

RWF nam vervolgens meer initiatief, en dit werd in de 21e minuut beloond. Wouter Donker stuurde “spits” Xander Wagenaar weg, hij omspeelde de keeper en werkte beheerst af. Een mooie opsteker voor RWF. De rest van de eerste helft kenmerkte zich door veel strijd, over en weer waren er een aantal kansen te noteren maar ook slordigheden bleven aan de orde van de dag.

In de rust werd er stevig geëvalueerd, de noodzaak van een overwinning werd nogmaals benadrukt. Een snelle 0-2 zou daar enorm bij helpen. Deze kwam er ook, en ook snel. Vanaf de aftrap was het goed druk zetten van Hielke van der Meulen, hij bracht een Franeker middenvelder in verlegenheid en snoepte hem de bal af. Vervolgens speelde hij de bal naar Mika Jansma, die op zo’n 25 meter vanaf het doel niet nadacht en verwoestend uithaalde, de bal verdween hard en onhoudbaar in de linkerhoek van het doel.

De gewenste verdubbeling van de score was daar, en dit dwong Franeker om meer aanvallend te gaan spelen. Middels een aantal wissels werd dit getracht te bereiken. Franeker drong in de tweede helft ook zeker aan, creëerde enkele kansen maar de RWF defensie hield goed stand. Aan de andere kant kreeg RWF logischerwijs veel ruimte en kwamen er ook een aantal mogelijkheden maar de marge bleef vooralsnog twee.

Bovenstaande kenmerkte de tweede helft Franeker wou wel maar kon niet, RWF ging daarentegen niet goed om met de geboden ruimtes. In 90e minuut gooide RWF alsnog de wedstrijd in het slot, Xander Wagenaar omspeelde in de zestien meter een Franeker verdediger, vervolgens zette hij de keeper op het verkeerde been en schoot binnen.

Een mooie overwinning voor RWF, die met vier punten uit de afgelopen twee wedstrijden weer aansluiting vind met de grote middenmoot in de derde klasse B. Volgende week wacht er een thuiswedstrijd tegen SC Kootstertille. Een tegenstander die RWF in de afgelopen jaren regelmatig trof maar nog niet op derde klasse niveau. Wederom een mooie uitdaging voor de mannen van trainer Jan Mulder!

Supporters bedankt voor jullie komst en aanmoedigingen, en tot volgende week!

Delen op social media

Meer RWF 1 nieuws

Tussenstand 3e klasse B

Uitslagen

Programma