RWF wint en dankt de Black Panther!

23 apr 2022 | RWF 1 Nieuws

Voor rwf stond een uitwedstrijd naar birdaard op het programma. Een lastige uitwedstrijd op papier die toch echt gewonnen moest worden om de strijd om de titel in 4b levend te houden.

De eerste helft begon zachtgezegd zwak aan rwf zijde. Zo werd in de 1e minuut centraal achterin de bal verkeerd breed gelegd waardoor een birdaard speler 1 op 1 op goalie Otmar van der Toorn af mocht gaan, gelukkig redde laatstgenoemde knap, tot opluchting van menigeen met een rood wit hart die de lange oversteek uit clubliefde wel hadden gemaakt. De rest van de eerste helft bleef er een rommelig spelbeeld staan, rwf dat voorspelbaar en traag speelde en birdaard wat niet veel meer kon dan ballen tegen houden. Echter was het rond de 30e minuut weer een fout in de defensie die wederom een 1 op 1 kans inluidde voor de heren van birdaard. Centraal achterin verslikte een rwf verdediger zich in de bal en tegenstander die hem vervolgens breed lag naar een medespeler die gelukkig weer de Black panter op z’n pad vond. Na deze kans leken de mannen van jan Haan wel wakker te worden want er kwam meer druk op de birdaadster goal, echter zonder grote kansen tot gevolg waardoor het met 0-0 deed rusten.

In de 53e minuut is het Wieger Baron die zijn eerste kans krijgt, echter gaat zijn kopbal net naast. Een minuut later is het Birdaard die een kopbal op de lijn van het rwf goal ziet worden gehaald. In de 60minuut denkt rwf op 0-1 te komen, echter nadat de scheidsrechter de goal al goedgekeurd heeft blijkt de grensrechter de bal voor in plaats van over de doellijn gezien te hebben tot teleurstelling van velen aan rwf zeide. Echter bleef rwf doorgaan en lieten de mannen van Jan Haan zien dat ze over karakter beschikken als het voetballend iets minder wil. Zo is het Xander Wagenaar die een vrije bals slim breed legt waarna de ingevallen Wieger Bosma de bal droog in de hoek schuift, 0-1 voor RWF!. Hierna volgen nog eens twintigtal minuten waarbij Otmar nog eenmaal handelend moest optreden. Kansen waren er ook voor rwf echter werd de precisie gemist waardoor de einduitslag op 0-1 werd bepaald.

Volgende week wacht RWF een prachtige wedstrijd namelijk Opende thuis, een wedstrijd om naar uit te kijken gezien er een bomvol sportpark de Boskdobbe word verwacht!

Tip: neem uw fiets mee.

Voor nu rest mij niks anders dan u een fijn weekend te wensen en zoals u weet:

RWF gaat nooit verloren knoop dat in uw oren!!

Delen op social media

Meer RWF 1 nieuws

Tussenstand 3e klasse B

Uitslagen

Programma