RWF wint en vindt aansluiting bij de top

27 nov 2022 | RWF 1 Nieuws

Afgelopen zaterdag stond de wedstrijd RWF – Ontswedder Boys op het programma. Een belangrijke wedstrijd voor RWF waarin het aanhaken of voorlopig afhaken was, zoals trainer Jan Haan eerder die week al aangaf. RWF won overtuigend met 4-2, en het haakt dus aan.

Om half 3 werd er afgetrapt op sportpark de Boskdobbe, Ontswedder Boys verscheen aan de aftrap in de zwarte uitshirts van de thuisclub, daar het hun eigen uittenue was vergeten. In het begin van de wedstrijd was van beide kanten aftasten en speelde RWF de lange bal en kreeg Ontswedder Boys een aantal corners waarin het niet echt gevaarlijk werd.

De eerste echte grote kans was na 20 minuten, spits Jacob Venema legt de bal terug op Mika Jansma die kan uithalen op de 5 meter, máár er staat nog een speler tussen van Ontswedder Boys. Dan een paar minuten later wordt er op de andere kant van het veld de linksvoor van Ontswedder Boys weggestoken die vervolgens beheerst afrondt, 0-1 voor Ontswedder Boys. RWF komt 5 minuten later met het antwoord: Abe Spinder ziet zijn schot vanaf de zestien meter van richting veranderen en in het doel belanden, 1-1. Daarna gaat RWF gelijk door en binnen een paar minuten staat het alweer 2-1. Mika Jansma schiet vanaf 25 meter en het is raak! De spelers gaan de rust in met 2-1.

Tien minuten na de rust heeft RWF een corner. De afgeketste bal komt voor de voeten van Wieger Bosma die hard uithaalt en dit schot wordt geblokt, wat meteen een tegenaanval inleidt voor de tegenpartij. De snelle Gerko Scheper is niet bij te houden en rondt beheerst af. Het staat weer gelijk. Dan neemt de druk toe op de helft RWF en Ontswedder Boys krijgt een paar goeie kansen, maar het is RWF dat in de 65e minuut scoort. De net ingevallen Wouter Donker wordt weggestoken aan de zijkant en geeft strak voor, spits Jacob Venema schuift de bal keurig binnen. RWF op voorsprong. Het laatste half uur neemt Ontswedder Boys meer risico door met drie verdedigers te gaan spelen. Maar RWF laat zich niet van de wijs brengen en maakt nog een doelpunt. Een fraaie actie van Xander Wagenaar waarbij hij de verdediger na 3, 4, 5 keer kappen voorbij speelde en bal terug legde op Mika Jansma die de bal hard binnen schoot. Zo eindigde deze vermakelijke wedstrijd 4-2 in het voordeel van de thuisploeg.

Hiermee blijven de punten in Frieschepalen en staat RWF nog maar 1 punt achter op de koploper FC Assen, waar het volgende week tegen speelt. Ook dan hopen we alle supporters van RWF weer te zien want ze kunnen uw steun goed gebruiken. Hopelijk tot dan!

RWF gaat nooit verloren knoop het in uwe oren!

Delen op social media

Meer RWF 1 nieuws

Tussenstand 3e klasse B

Uitslagen

Programma