RWF wint in tumultueuze derby van Opende.

2 mei 2022 | RWF 1 Nieuws

Dit weekend stond er een prachtig affiche op het programma de buurman Opende kwam ons prachtige boskdobbe op bezoek en dit trok grote getallen aan supporters van beide clubs.

Opende kwam goed uit de startblokken en dit resulteerde direct in een kans echter was daar onze “Black panther” otmar vd Toorn die knap redding bracht. Een minuut later is het rwf met een kans echter weet daan op aangeven van Xander zijn inzet geen kracht mee te geven zodat zijn inzet een makkelijke prooi voor de Opende keeper werd. Enkele minuten later is er weer een redding van otmar nodig om een doorgebroken Opende speler het scoren te beletten. Hierna krijgt rwf de wedstrijd meer en meer in handen en dit resulteert in kansen voor daan die uit een vrije trap net naast kopt en een kans voor de met tomeloze inzet/passie spelende jacob veenema die zijn inzet vd lijn gehaald ziet worden.
Daarna was het aan de hoofdrolspeler van deze middag : de scheidsrechter! Uit het niks besluit deze beste man een penalty aan Opende te geven die onberispelijk werd ingeschoten 0-1 . Hierna was de beste man het voor de rest van de middag kwijt. Dhr. Maakte de vreemdste beslissingen, zo werd een duidelijke handbal in het Opende 16 meter gebied niet met een penalty beloond om enkele minuten later rwf uit het niets wel een penalty te geven, deze werd in eerste instantie gemist echter oordeelde de beste man dat hij opnieuw genomen diende te worden en toen wist Daan wel het net te geraken 1-1. We zullen u verder de meeste vreemde arbitrale beslissingen onthouden maar om het te geloven had u erbij moeten zijn. (Moetgezegd zowel Opende als rwf werden ongeveer evenredig benadeeld). Na de 1-1 krijgt aanvoerder jan sikko uit een vrije trap nog een beste kans op de 2-1 echter kan hij de bal geen richting geven waardoor de Opende keeper de 2-1 voorkwam. Hierna was het tijd voor de gebruikelijke rust met een 1-1 tussenstand.

Nog maar net bekomen van een heerlijke goudgele versnapering worden de supporters op red and white stand verheugt met een prachtige voorzet van jacob veenema die beheerst over de keeper werd gekopt door Mika Jansma 2-1 voor RWF en de boskdobbe schudde op haar grondvesten. Echter was de vreugde van korte duur gezien Opende binnen de minuut de stand gelijk trok door toedoen van de ingevallen jarno westerhof die in tweemaal otmar deed capituleren. Echter duurde het maar enkele minuten totdat RWF weer op voorsprong kwam, Mika werd in de 16meter onderuit gehaald met een penalty als gevolg die door Xander keurig werd binnen geschoten 3-2. RWF heeft hierna de wedstrijd onder controle en krijgt kansen op een grotere uitslag. Zo is het jacob veenema die ala dessers op elke bal doorliep die een sprintduel wint van de centrale verdediger van Opende. Vervolgens staat de keeper op de 16 en na een scrimmage kan de bal in de goal gewerkt worden echter is het een Opende speler die de bal met de handen tegen houd. Iedereen dacht rood een een penalty echter besloot de scheidsrechter alsnog een vrije trap te geven aan rwf omdat er een minuut daarvoor een overtreding (waar hij niet voor floot en geen voordeel gaf) was gemaakt, dikke pech voor RWF. Echter lieten de mannen van Jan Haan zich niet van de wijs brengen en bleven ze op zoek gaan naar de 4-2 en dit gebeurde rond de 85e minuut dan ook. Het was jacob die de bal teruglegde op cornelis die zijn fluwelen rechterpootje voor een schot in stelling bracht. Dit schot werd gekraakt maar uit de rebound was het de scherpe Mika die de bal beheerst binnen schoot 4-2 voor de plaatselijke trots en het gejuich was tot in Opende te horen zei een inwoner aldaar!. Dit werd tevens de eindstand en Hierna werd de 3e helft met live muziek ingezet waar nog vele mensen van de roodwitte gezelligheid hebben kunnen genieten op us mooie sportpark De Boskdobbe!

Voor nu rest mij niks anders dan u een fijne zondag te wensen en zoals u weet:

RWF gaat nooit verloren knoop dat maar in uwe oren!🇵🇪

Delen op social media

Meer RWF 1 nieuws

Tussenstand 3e klasse B

Uitslagen

Programma