RWF wint moeizaam maar verdient van de Lauwers

23 sep 2018 | Algemeen Nieuws

Na het bekersucces van vorige week stond nu de eerste competitieronde op het programma tegen promovendus de Lauwers.

Rwf was in de eerste helft geen schim van de ploeg die vorige week nog stuntte tegen ONT, een trage opbouw van achteruit en missen van de echte scherpte waren hier debet aan. Zo kreeg Rwf meerdere mogelijkheden tot het creëren van kansen maar was of de bezetting voor de goal afwezig of de voorzet niet op maat. De Lauwers begon daardoor steeds meer het vertrouwen te krijgen dat er wat te halen viel op sportpark de Boskdobbe en dit werd bevestigd met de 0-1 die viel doordat de bal door een RWF aanvaller over zijn eigen verdediging werd gelegd gevolg was een scherpe spits die 1 op 1 met de keeper kwam en dit buitenkansje beheerst afmaakte met een bal over de zogezegd 0-1.

in de tweede helft begon RWF weer meer zijn gezicht terug te krijgen, er was meer passie te zien en de opbouw van achteruit verliep sneller en beter wat uiteindelijk zorgde voor enkele (halve) kansen. Het wachten was op de 1-1 maar hiervoor moest het massale aanwezige RWF publiek wel even geduld hebben. Uiteindelijk was het invaller Abe Spinder die uit een corner de bal knap binnen kopte en RWF terecht op gelijke hoogte bracht. Hierna gingen de mannen van Jan Haan op zoek naar de winnende treffer die uiteindelijk ook nog viel, uit een scrimmage was het de 2.10 meter lange Willem Boelens die de bal over de lijn in de goal werkte 2-1. Hierna was er nog dik 10 minuten te spelen en kreeg de Lauwers zowaar nog een beste mogelijkheid echter via de onderkant lat stuiterde de bal weer het veld in. Hier tegenover stonden ook nog enkele kansen voor RWF een prima reflex van de keeper en de lat stonden echter nog een goal in de weg waardoor de uitslag 2-1 bleef.

Conclusie:

RWF haalt de eerste 3 punten binnen wat positief is echter was het spel voor verbetering vatbaar wat ook zal moeten als er volgende week tegen Helpman wordt gespeeld, dit is een ploeg van een ander kaliber en dan kan er niet geteerd worden op 1 helft goed voetbal. Echter smaakte de versnapering in de kantine na afloop wel heel prima met de 3 punten op zak, helemaal gezien er de bekendmaking van het verlengen van hoofdsponsor Gebroeders Algra was en het afscheid van Halbert van der Veen, Kumar Tabak, Hilbert Jongsma en Sake vd Meulen wat ondersteund werd door de muziek van DJ Fireking. Ondergetekende geniet er bij het schrijven van dit stuk nog steeds van in de vorm van een lichte waas in zijn hoofd en een weeïg gevoel in de buik. Dus mochten er tiepfouten of verkeerde zinsopbouw in dit stukje zijn bij voorbaat mijn welgemeende excuses en ik hoop uw begrip.

Delen: