RWF wint ondanks vele blessures van Birdaard.

8 dec 2019 | Algemeen Nieuws

Na het debacle van vorige week stond nu een thuis duel tegen Birdaard op het programma. Ondanks een waslijst aan blessures kon Jan Haan toch weer een zeer representatief elftal opstellen. Voor Jens Baron was het een bijzondere dag gezien hij zijn basisdebuut in de competitie voor rwf 1 mocht maken.
In de eerste 10 minuten was het even schrikken voor de supporters gezien de birdaarders direct twee mogelijkheden creëerden, de eerst hiervan verdween over de goal en de tweede werd door de al weken uitblinkende Jacob Jan knap gepakt. De eerste de beste kans voor Rwf was wel een goal, na een mooie combinatie werdt de bal teruggelegd in de 16meter en Jacob Veenema hoefde z’n dikke teen er alleen nog maar tegen aan te zetten om zo de 1-0 te noteren.
Hierop volgt direct nog een kans voor xander wagenaar echter wist hij de bal niet goed te controleren waardoor de 2-0 uitbleef. In de 23 minuut krijgt rwf het deksel op de neus, doordat er niet scherp gedekt werd combineerde de birdaard ers zich knap door de rwf defensie, dit gevolgd door een prima afwerking betekende de 1-1. Deze tussenstand kon na de 31e minuut weer gewijzigd worden want het was Abe Pieter Spinder die 1 op 1 met de keeper liet zien de rust te kunnen bewaren door met een fijne schuiver de 2-1 op het scorebord te brengen. In de resterende minuten tot thee gebeurde weinig noemenswaardigs meer waardoor de Red and White stand met een voorsprong om een bakje kofje mocht gaan.

De tweede helft werden we aangenaam verrast door de heren van Jan Haan. Mede door een zwervende Xander wagenaar kreeg birdaard geen vat meer op het spel en creëerde rwf kans op kans. Zo was het in de 54 minuut raak. Na een prachtige diepe bal van aanvoerder Jan Sikko Veenema schatte Xander deze bal prima in en kopte de bal met zijn 1.15 knap achter de birdaard goalie 3-1.
Hierna volgde een spervuur aan mooie combinaties en individuele acties van rwf voord de birdaard goal. Zo kopte Daan de Boer in de 62 minuut uit een corner net naast en was de wederom uitsteken spelende Wieger ongelukkig met zijn inzet die net naast ging. Er volgden nog vele kansen voor de heren van Jan Haan echter bleef het bij de 3-1 eindstand zonder zelf ook maar een doelkans tegen te hebben gehad de 2e helft.

Conclusie:

De eerste helft was vooral verdedigend matig, echter de tweede helft begon rwf weer te swingen als in haar betere dagen. Dat dit uiteindelijk niet in meer goals resulteerde is enerzijds jammer voor het team. Echter deze basis qua voetbal bied perspectief voor de topper volgende week in en tegen kootstertille. Het vernieuwende 352 systeem bedacht door professor haan doet de ploeg goed en maakt dat de tegenstander niet weet wie er gedekt moet worden. Een compliment voor dit tactische meesterplan is op z’n plek. Volgende week nog 1 keer knallen en dan mogen we daarna met z’n allen van een welverdiende winterstop genieten.

Man vd wedstrijd: Jan Baron.

Delen: