RWF wint vechtwedstrijd in Haulerwijk

27 mrt 2023 | RWF 1 Nieuws

Zaterdagmiddag 25 maart stond er een prachtig affiche op het programma, s.v Haulerwijk VS s.v RWF. En terwijl de laatste toeschouwers een plekje zochten aan de rand van het veld, werd er om half 3 afgetrapt op sportpark “de Hichte”.

Na een slordig begin van beide partijen was het RWF die in de 12e minuut het offensief openden. Na een goede voorzet van jacob Veenema, was het jarno Haisma die het na liet de bal tussen de palen te koppen.

In de 36e minuut heroverde RWF de bal op de helft van Haulerwijk. Waarna wouter donker een actie maakte naar de achterlijn, zijn mannetje kinderlijk eenvoudig passeerde en de bal vervolgens terug trok. Hier stond jacob Veenema op de goede plek, om de bal vervolgens tegen de touwen te knallen. 1-0.

Na 43 minuten besloten de mannen uit Haulerwijk na wat ongevaarlijke afstandsschoten, die alleen leuk voor de statistieken waren. Hun eerste serieuze aanval te openen. De bal werd vanaf de zijkant ingebracht, waarna de bal op goal werd gekopt. helaas voor de mannen uit Haulerwijk stond doelman van der Toorn precies op de goede plek om de bal eenvoudig te vangen. Vlak hierna was het voor de mannen tijd om aan de thee te gaan.

na de rust kwamen beide partijen gretig uit de kleedkamer. wat er voor zorgde dat er een hoger tempo werd gespeeld, dan in de eerste helft het geval was. Echter zorgde dit er niet voor dat er grote kansen kwamen voor beide teams.

De arbiter van dienst, die de eerste 65 minuten prima vloot. Besloot het daar dan ook maar bij te laten. Na een overtreding op Wieger bosma waarbij het woordje schandalig niet zou misstaan. Besloot hij het maar bij een waarschuwing te laten. Hierop volgde een nog harder spelbeeld dan we de eerste 65 minuten al hadden gezien.

Na een uitstekende aanval van de heren uit Frieschepalen in de 73e minuut. Was het Daan de Boer die de bal goed voor de goal trok, en was het jacob Veenema die de bal voor het inschieten had. Echter deze laatst genoemde liet het na om de aanhang van RWF voor de 2e keer te kunnen laten juichen.

In de slotfase van de wedstrijd was het de RWF defensie die er voor zorgde dat het goal van doelman van der Toorn schoon bleef. Nadat het defensieve duo Sikko Veenema en Sietze anne van der Velde (die zich beide overigens defensief zeer sterk toonde) zich voor het spervuur van Haulerwijk gooide bleef het juichen voor de supporters uit Haulerwijk dan toch uit.

Na 94 minuten vond de arbiter (die de wedstrijd ondertussen al lang en breed niet meer in de macht had) het wel welletjes, en floot voor het laatste fluit signaal. 0-1.

Mocht RWF deze strijdlust vast weten te houden, kan het voor de heren uit Frieschepalen nog een heel Mooi seizoen worden.

Kortom,
Wie op voorhand had gehoopt op een mooi en kwalitatief goede pot verzorgd voetbal. Had de zaterdagmiddag beter kunnen besteden om thuis wat klusjes te doen. Maar wie zich had verheugd op een wedstrijd waarbij beide partijen vol voor de punten gingen en niet schroomde om erin te beuken, viel met z’n neus in de boter.

Delen op social media

Meer RWF 1 nieuws

Tussenstand 3e klasse B

Uitslagen

Programma