RWF zakt door het ijs tegen Kootstertille!

mei 22, 2022 | RWF 1 Nieuws

Vandaag stond het belangrijke duel tegen Kootstertille op het programma. RWF de nummer twee en Kootstertille de nummer drie van de ranglijst. Een onvervalste topper waar de heren van Jan Haan naar de slachtbank werden geleid door het in het zwart gestoken Kootstertille.

Het was al in de vijfde minuut toen Otmar redding moest brengen op een schot van Gerbrand Waaksma en hierna bleef het eenrichtingsverkeer richting de RWF goal de eerste helft.

Waar Otmar links en rechts nog wat uit de goal ranselde lukte het hem niet om in de 15e minuut een vrije trap van Gerbrand Waaksma te pakken 0-1. De mannen van Jan Haan leken verstijfd, angstig, onzeker noemt u het maar. En dit leide tot nog meer kansen voor Kootstertille, zo kopte Gerbrand Waaksma de bal uit een vrije trap rakelings over en daarna was het de nummer 10 Kees de Vries die oog in oog met Otmar zijn inzet tot twee keer toe gestopt zag worden.

In de 23e! Minuut volgde de volgende kans voor de Tille echter zag Kees de Vries zijn schot op de lat belanden. De 2-0 hing in de lucht en die viel dan ook, na een voorzet van Harmen Tabak maakt broer Jouke Waaksma er 2-0 van en dit was tevens de ruststand.

In de rust probeerde Jan Haan zijn ploeg op de rails te krijgen echter mocht dit de tweede helft weinig baten. Aan inzet geen gebrek, echter in de duels was en bleef het jongens tegen mannen. RWF wist ook in de tweede helft niet tot zijn spel komen en creëerde geen kans. Kootstertille maakte vervolgens nog de 3 en 4-0 (eindstand) tot verdriet van de Red and White stand.

Een derde plek is waar de heren van Jan Haan het nu mee moeten doen. Dit komt zeker even hard aan na wekenlang trotse koploper geweest te zijn in 4b. Echter blijft er nog staan dat we de zekerheid hebben op nacompetitie voor promotie dus er is nog niks verloren.

Gelukkig is er na zo’n deceptie altijd nog een gerustellende gedachte: RWF gaat nooit verloren, knoop dat maar in u oren!

Delen:

Meer RWF 1 nieuws

Tussenstand 3e klasse B

Uitslagen

Programma