RWF zegeviert in streekderby tegen Haulerwijk

nov 6, 2022 | RWF 1 Nieuws

Voorafgaand aan de wedstrijd werd er een minuut stilgestaan bij het overlijden van een echte RWF supporter, de vader onze keeper Otmar van der Toorn. Wij willen de familie sterkte wensen in deze moeilijke tijd.

Na deze minuut stilte was het direct RWF die het voortouw nam. Duels werden aangegaan; er was strijd en de spelers werkten voor elkaar en met elkaar. Dit resulteerde in een overwicht op het veld. De eerste kansen waren dan ook voor RWF. In de 10e minuut was het Mika Jansma die de keeper aan het werk zette. Een houdbaar afstandsschot ging op het doel af en de keeper wist hier geen antwoord op te geven; 1-0.

Haulerwijk wist na de 1-0 niet te antwoorden op de sterke beginfase van RWF. Het was dan ook wachten op de 2-0. En die kwam snel. Na goed collectief druk zetten van RWF was het Mika Jansma die er met de bal vandoor ging. Van een meter of 25 beproefde hij wederom zijn geluk en dit resulteerde in de 2-0. Er moet gezegd worden dat de keeper van Haulerwijk niet vrij uit ging, maar een goal is een goal.

Na de 2-0 probeerde Haulerwijk druk te zetten, maar RWF wist zich steeds prima onder deze druk uit te voetballen. Na 30 minuten veranderde het spelbeeld. Na een gedwongen wissel was RWF zoekende. Hier maakte Haulerwijk gebruik van en dit resulteerde in 2 afstandsschoten op de lat. RWF mocht na een goed eerste half uur van geluk spreken dat het met 2-0 de kleedkamer bezocht.

Na de rust ging Haulerwijk hoog op druk spelen en daarmee dwong het RWF de lange bal te hanteren. De tweede helft was niet meer een helft met goed voetbal, maar een helft waar iedereen door het vuur moest gaan voor de 3 punten. En waar vorige week bij Fit Boys de mannen van Jan Haan een dure les hadden gehad op het gebied van strijd leveren, werd de strijd en passie nu wel op de mat gelegd.

Grote kansen werden er niet gecreëerd, helaas voor RWF heeft spits Patrick Hilhorst aan een kansje ook genoeg. 10 minuten voor tijd was er een foutje in de communicatie bij de RWF verdediging; 2-1. Iedereen dacht dat het een erg spannende slotfase zou worden. Maar Haulerwijk kon niet meer een slotoffensief beginnen, omdat Thom Dermois zich niet kon gedragen tegen de scheidsrechter. Hij liet zich volledig gaan en de scheids kon niet anders dan hem beboeten met een rode kaart. De stand bleef ongewijzigd en RWF kon eindelijk weer zegevieren.

In de komende weken komen er belangrijke wedstrijden aan. Als RWF de strijd, passie en gretigheid op de mat kan leggen zoals tegen Haulerwijk, dan kunnen ze in de komende weken een hele mooie slag slaan op de ranglijst. Met deze gedachte in het achterhoofd wordt er deze week toegewerkt naar de uitwedstrijd tegen SVBO. Wij hopen onze trouwe supporters daar weer te zien en willen ze ook weer bedanken voor de steun die ze week in, week uit bieden.

Tot volgende week rood-witte voetbalvrienden!

Delen:

Meer RWF 1 nieuws

Tussenstand 3e klasse B

Uitslagen

Programma