RWF zet goede reeks voort met winst op SVBO

3 apr 2023 | RWF 1 Nieuws

Na de knappe winst in Haulerwijk kwam vanmiddag SVBO op bezoek. Eerder dit seizoen werd er in Barger-Oosterveld met 0-2 gewonnen, echter ging dit destijds niet gemakkelijk.

Ook op deze zaterdagmiddag 1 april onstond er een mooie wedstrijd tussen twee goed voetballende ploegen. SVBO liet zien dat het over een aantal erg vaardige spelers beschikt. Desalniettemin nam RWF het initiatief en liet het de bal goed rond gaan, in de openingsfase leidde dit niet tot grote kansen. In de 18e minuut was het Xander Wagenaar die bijna de score opende, na een mooie variant op een vrije trap raakte hij de paal. Twee minuten later was het wel raak, Xander Wagenaar deed een poging vanaf de rechterkant van het strafschopgebied, deze bal werd onderweg aangeraakt en belande in het net. Ondanks dat SVBO goed tegenstand kon bieden en regelmatig op de RWF helft verscheen kon de 1-0 voorsprong verdiend genoemd worden.

Na een halfuur spelen kreeg RWF nog een goeie kans, verdediger Ruben Merkus verscheen schuin voor de SVBO keeper maar deze bal ging voorlangs. Tegen de rust kwam SVBO in een sterkte fase in minuut 42 resulteerde dit in een goede kans, de bal ging nabij het RWF strafschopgebied een tijdje snel rond waarna er een schietkans onstond binnen de zestien meter, deze bal werd ternauwernood geblokt door de RWF defensie.

Na de thee ging RWF opzoek naar de 2-0, er werd goed gevoetbald dit in combinatie met een prima dosis inzet. Meerdere malen verscheen RWF gevaarlijk voor de SVBO keeper. In de 70e resulteerde dit uiteindelijk in de 2-0. Een prachtige RWF aanval over meerdere schijven ging hier aan vooraf, Daan de Boer zette met een spleitende pase Wieger Bosma voor de keeper die de bal kiezelhard in het dak schoot. De handen van de aanwezige supporters gingen terecht op elkaar. De wedstrijd was na de 2-0 gespeeld, en ging zo naar zijn einde. In de slotfase werd SVBO nog een keer gevaarlijk, maar Otmar van der Toorn hield knap zijn doel schoon.

Zodoende mocht RWF weer drie punten bijschrijven. Positief is dat RWF weer lijkt te kunnen leunen op hun sterke defensie, in de laatste vier wedstrijden werd er geen tegendoelpunt geïncasseerd. Voor nu wordt er twee weken niet gevoetbald waarna er op 22 april een topper op het programma staat, RWF gaat dan op bezoek bij de koploper Onstwedder Boys, een wedstrijd die gewonnen moet worden om de kansen op de titel in leven te houden. Tenslotte gaan de complimenten nog uit naar de scheidsrechter van vanmiddag, de heer D.H. de Jong kan terug zien op een uitstekende wedstrijd.

Delen op social media

Meer RWF 1 nieuws

Tussenstand 3e klasse B

Uitslagen

Programma