RWF zet goede seizoensstart voort tegen ONT

2 okt 2023 | RWF 1 Nieuws

Op zaterdag 30 september stond het affiche ONT-RWF op het programma. Het was voor RWF een mooie graadmeter tegen een ploeg die al meerdere jaren bovenin meespeelt in de 3de klasse. Het bleek een leuke wedstrijd te worden voor de in grote getale aanwezige supporters.

RWF had vanaf het begin een duidelijke strategie voor ogen: niet passief spelen, maar aanvallend voetbal laten zien en te profiteren van de ruimte dat hieruit ontstond. ONT had dezelfde intentie wat ervoor zorgde dat er bij tijden leuk voetbal werd gespeeld. Wel moet gezegd worden dat in het eerste bedrijf dit niet resulteerde in grote kansen. ONT creëerde een tweetal kleine kansen en RWF kon een aantal gevaarlijk worden via standaard situaties. Zo was Wouter Donker gevaarlijk uit een vrije trap, en kwam Daan de Boer een teen te kort na een steekpas van Xander Wagenaar.
RWF wist onder hoge druk van ONT vaak rustig te blijven aan de bal en voetbalde zo vaak goed en verzorgd onder de druk vandaan.

In een periode waarin ONT iets meer de overhand kreeg wist RWF toch op voorsprong te komen. Vanuit een goed in draaiende corner kopte Sietze-Anne van der Velde de bal terug richting de 5 meterlijn waar Jesper Veenma de 0-1 binnen kon koppen, wat gelijk ook zijn eerste officiële goal voor RWF 1 was.
Helaas was deze voorsprong van korte duur. Gelijk na de aftrap wist Veenstra vrij te komen in de hoek van het veld, waarna hij een verdwaalde voorzet achter de RWF goalie wist te werken. Na dit boeiende slot van de eerste helft zochten de spelers de kleedkamer op.

In de rust kwam er vanuit het RWF kamp een tactische wissel. De hardwerkende Abe Spinder werd in de rust gewisseld voor Janko Jagersma. Toch was het eerste gedeelte van de tweede helft voor ONT. Ze wisten goed de druk te krijgen op RWF en laatstgenoemde had in deze fase moeite om de bal in de ploeg te houden. Jacob-Jan Weening en de RWF verdediging hielden goed stand en konden de kansen die ontstonden onschadelijk maken.

Door de aanhoudende druk besloot Jan Mulder tactisch te wisselen. Hierop reageerde de trainer van ONT door achterin met 3 man te gaan spelen en een verdediger door te schuiven naar het middenveld.
De 1-2 ontstond in de 64e minuut. Janko Jagersma won een mannelijk duel op de middenlijn, waarna hij Wouter Donker bereikte. Wouter wist de bal goed aan te nemen en gelijk te versnellen langs zijn directe tegenstander. Oog in oog hield hij het hoofd koel en werd de bal rustig in de hoek geplaatst. Nog geen 5 minuten later ontstond een gelijke situatie, helaas plaatste Wouter Donker hier de bal net over het doel heen van keeper Ament.

De laatste 20 minuten van de wedstrijd werd het goede veldspel ingewisseld voor de lange bal en veel duels. Weinig kansen kwamen hieruit voort en RWF wist de winst binnen te slepen. De RWF verdediging stond als een muur, wat een groot compliment verdiend. Over 90 minuten gezien een verdiende overwinning voor de mannen van Jan Mulder en staf.

Zaterdagmiddag 17:00 stonden er 6 punten uit 2 wedstrijden op de teller. Een goede start wat betreft resultaat, maar ook de sterke inzet en het verzorgde veldspel zorgt voor veel blijde gezichten. Na de wedstrijd werden de 3 punten gevierd met een groot en gezellig Oktoberfest bij ONT, wat zeker voor herhaling vatbaar is. Volgende week staat om 14:30 de thuiswedstrijd tegen Zwaagwesteinde op het programma. Ook dan hopen we wederom op de support van de fanatieke RWF aanhang.

Delen op social media

Meer RWF 1 nieuws

Tussenstand 3e klasse B

Uitslagen

Programma