SCN profiteert van collectieve offday RWF

okt 10, 2022 | RWF 1 Nieuws

De derde competitiewedstrijd stond op het programma, hiervoor werden de navigaties ingesteld richting het Oosten van het land. Voor de mannen van Jan Haan stond een uitwedstrijd gepland tegen het SCN uit Nieuwlande. Wederom werd gebruik gemaakt van de diensten van Bosklopper Verhuur. Hiermee konden de spelers en de technische staf van RWF in de beschikbare busjes afreizen richting het nog onbekende Drentse dorp.

Om half 3 fluitte de scheidsrechter voor het begin van de wedstrijd. De graszode in Nieuwlande lag er fantastisch bij, een voetballende wedstrijd lag hierdoor dus voor de hand. Al snel bleek dit voor RWF en de meegereisde supporters een illusie. SCN zakte in halverwege de gladgestreken grasmat en loerde op de counter. RWF zocht de voetballende oplossing. Collectieve slordigheden zorgden ervoor dat RWF met name haar zelf in de problemen bracht in plaats van de tegenstander uit Drenthe. Na 15 minuten spelen kreeg de spits van SCN de bal met toeval rond de middenlijn. Deze ongevaarlijke situatie wist de spits om te zetten in een verrassend doelpunt. De speler van SCN schoot de bal van ruim 40 meter in het goal, 1-0 voor SCN. Het was de taak van RWF om hier iets tegenover te zetten. RWF kwam gedurende de eerste helft beter in de wedstrijd, dit resulteerde in een aantal kansen voor de rust. Kansen van Xander Wagenaar en Jacob Veenema konden helaas niet worden omgezet in doelpunten. Ook een aantal pogingen van afstand hadden niet het gewenste resultaat. Hierdoor zocht RWF met een 1-0 achterstand de kleedkamer op.

De tweede helft werd duidelijk dat SCN dezelfde tactiek hanteerde. Niet alleen werd er gevoetbald op de counter, maar ook werd er op en over de grens gespeeld. Al had de scheidsrechter het soms lastig om kenbaar te maken wat de grens was. RWF wist de betere slotfase van de eerste helft door te zetten in de tweede helft, maar bleef aan de bal regelmatig slordig. Wouter Donker kwam naar een voorzet in kansrijke positie, maar wist de bal te weinig richting mee te geven. Even later was de mee opgekomen Jan Sikko Veenema dichtbij de gelijkmaker, helaas zagen de spelers en supporters van RWF de bal een paar centimer over de doellat gaan. In de counters van SCN was RWF-keeper Jacob Jan Weening met een aantal goede reddingen die ervoor zorgde dat SCN de score niet kon verdubbelen. In de laatste minuten was het Sietze-Anne van der Velde die namens RWF de laatste kans van de wedstrijd kreeg, echter wist hij de bal niet tegen de touwen te schieten. Zoals de titel al deed vermoeden, werd de wedstrijd door RWF niet meer omgedraaid.

RWF was in Nieuwlande aan de bal niet zorgvuldig genoeg en de meeste spelers haalden vandaag niet hun gebruikelijke niveau. De meegereisde supporters zagen hierdoor niet de wedstrijd waarop ze hadden gehoopt. Toch was het mooi om te zien dat er een grote groep RWF-supporters langs de lijn stonden. De inzet en strijd die met name in tweede helft werd getoond, moet worden meegenomen naar aankomende zaterdag. Dan ontvangt RWF vv Waskemeer op sportpark de Boskdobbe. Het is de taak aan de RWF-spelers om er dan als collectief te staan.

“Read Wiit, de kop omheag”

Delen:

Meer RWF 1 nieuws

Tussenstand 3e klasse B

Uitslagen

Programma