Spektakel bij Opende JO17-1 – RWF JO17-1

15 okt 2019 | Algemeen Nieuws

Maandagavond 14 oktober stond de inhaalwedstrijd vv Opende – sv RWF op het programma. Voor beide teams betrof het de ‘jeugd onder 17 jaar’. De jeugdige onbevangenheid was behoorlijk terug te zien bij beide ploegen. De eerste keer dat de teams elkaar tegenkwamen is slechts enkele weken geleden, toen voor de beker. Deze wedstrijd eindigde in een gelijkspel en liepen de gemoederen bij tijd en wijlen hoog op.Zowel Opende als RWF wekten vanaf het startsignaal de indruk dat ze vol voor de winst gingen. Dit resulteerde in prachtige combinaties en harde duels. De scheidsrechter had een positieve invloed op de wedstrijd door veel toe te laten. Althans, voor de neutrale toeschouwer. Wellicht dat bij sommige ouders de zenuwen door het lijf schoten zodra hun kind in duel kwam.
Zo was het linksbuiten Erwan die in de eerste helft regelmatig voor zijn directe tegenstander langs sneed. De Opender back had twee opties; laten lopen of aantikken. Na twee keer de pijlsnelle aanvaller van RWF getackeld te hebben, besloot de rechtsback de derde keer om z’n voeten in te houden. Ditmaal werd Erwan onderuit geschoffeld door de centrale verdediger van Opende die lichtelijk gefrustreerd rugdekking probeerde te geven. Hetgeen vond plaats binnen het zestienmetergebied en resulteerde in een strafschop. Van de kant werd al door een Opender geroepen: “Rustig maar jongens, er is nog genoeg tijd.” De aanhang van RWF reageerde daarop met de boodschap dat de bal er eerst nog maar eens in moest. Wouter Donker deed wat de Opender supporter voorzien had en schoof de bal beheerst in de hoek; 0-1.
Lang kon RWF de voorsprong niet vasthouden. Zuur balverlies op het middenveld werd duur balverlies. Met een splijtende pass van de centrale verdediger van Opende zette hij de linksbuiten direct voor de goal. Deze liet Duncan kansloos; 1-1.
Richting het einde van de eerste helft besloot Hielke van der Meulen vanaf een meter of twintig de doelman van Opende te testen. Deze was hier niet op bedacht en maakte een slippertje. De houdbare bal belandde in de goal. Ook deze stand van 1-2 duurde niet lang. Door miscommunicatie tussen de twee centrale verdedigers van RWF ging de spits van Opende er met de bal vandoor. Met tenenkrommende snelheid rolde de bal het doel van RWF in; 2-2. Met deze stand gingen beide teams de kleedkamers in voor een kopje thee.
Na de rust kwam RWF beter uit de startblokken dan Opende. Een korte combinatie op het middenveld van RWF leidde bij balbezit van Hielke. In een vergelijkbare situatie als bij de eerste goal van Hielke schoot hij deze bal wél met overtuiging binnen, gevolg 2-3.
Wederom had Opende direct een antwoord. De razendsnelle spits dribbelde vanaf 40 meter knap door de defensie van RWF, omspeelde Duncan in een één-tegen-éénsituatie en schoot de bal in het doel; 3-3. Lang streden beide teams voor de overwinning. Aan beide kanten werden veel kansen gemist, totdat de bal op de helft van Opende bij een RWF speler voor de voeten kwam. Linksbuiten Erwan was naar binnen getrokken, waardoor een middenvelder kon opschuiven naar de linksbuitenpositie. U merkt het wellicht al, ondergetekende is vergeten wie de voorzet gaf, maar het was Erwan die de voorzet binnen knikte in de korte hoek. Veel publiek stond aan de andere kant van het veld, maar er werd gezegd dat hij juichte als Wesley Sneijder door met zijn hand op zijn voorhoofd te slaan. En terecht ook, want het betekende wederom een voorsprong voor RWF; 3-4.
De resterende speeltijd van de wedstrijd werd grotendeels zakelijk uitgespeeld. Of het nu aan de voornaam ligt zullen we nooit weten, maar zowel Ruben Spoelstra als Ruben Merkus namen geen genoegen met de karige voorsprong. Zij gingen nog veelvuldig op zoek naar de 3-5 door regelmatig mee op te komen. Tot grote ergernis van de coach van RWF die na de wedstrijd al iets scheller klonk dan voor de wedstrijd. De 3-5 kwam er echter niet en de leidsman floot na 84 minuten spelen voor het einde van de wedstrijd.
Al met al een prachtig resultaat van de jo17 in Opende. Ze hebben het meegereisde publiek een waar spektakel laten zien en uiteindelijk de wedstrijd over de streep weten te trekken. Dit belooft veel voor dit seizoen. Aan de trainer en coach de taak om de samenwerking tussen spelers op het veld nog meer tot uiting te laten komen. Dan is dit elftal tot mooie dingen in staat.

Delen: