Tweetal hoekschoppen kost RWF de punten in Kootstertille

5 mei 2024 | RWF 1 Nieuws

Een prachtig affiche onder prachtige weersomstandigheden maakte dat de supporters manmachtig het sportpark in Kootstertille zaterdagmiddag wisten te vinden.

Voor beide teams een erg belangrijke pot. RWF trachtte de goede reeks voort te zetten en Kootstertille wou na zes nederlagen ook wel weer eens winnen.

In de openingsfase was het behoorlijk aftasten voor beide teams. Na een kwartier spelen kwam het duel los. Daan de Boer was het die de eerste mogelijkheid van de wedstrijd kreeg aan de andere kant moest Rob de Wal handelend optreden na een schot van Kees de Vries. Over en weer vielen er kansen te noteren, waarbij RWF dit creëerde uit open spel en Kootstertille met veel lange ballen gevaar stichtte. In de 21e minuut was het raak voor Kootstertille, een prima hoekschop kon worden binnengekopt door Aize Storm.

RWF leek wakker en legde een aantal mooie aanvallen op de mat, het vizier stond echter nog niet op scherp of de Kootstertille grensrechter gooide roet in het eten doormiddel van zeer dubieuze beslissingen. Na een halfuur trok RWF toch de stand gelijk, Wouter Donker haalde de achterlijn en gaf goed voor op Xander Wagenaar die de bal binnen werkte. Even later had RWF op voorsprong kunnen komen maar de Kootstertille goalie pareerde een inzet van Wouter Donker.

In de 41e minuut kreeg Kootstertille weer een hoekschop te nemen. En bijna identiek aan de eerste viel de bal wederom op het hoofd van een volledig vrijstaande Kootstertille speler, Harmen Tabak was het die de gastheren op voorsprong wist te zetten. Vlak na de voorsprong had RWF de stand gelijk moeten trekken, echter raakte Wouter Donker de paal na een mooie aanval.

Na de thee werd het een echte vechtwedstrijd. De eerste grote kans was voor Kootstertille, Jouke Waaksma schoot voorlangs na een mooie voorzet van Kees de Vries. Laatstgenoemde was de tweede helft continu gevaarlijk. RWF probeerde de gelijkmaker te forceren, Jenno Brink kreeg een grote kans maar raakte het zijnet. Aan de andere kant kwam Kootstertille er met rappe counters er tussendoor gevaarlijk uit.

Tegen het einde van de wedstrijd deed RWF er alles aan om op gelijke hoogte te komen. Er deden zich enkele hachelijke momenten voor maar de Kootstertille defensie hield stand. En zo trok de thuisploeg de overwinning over de streep. Een gelijkspel had deze middag meer recht gedaan aan de kracht verhoudingen, echter ging Kootstertille met de punten aan de haal. De felicitaties gaan dan ook uit naar hen.

Volgende week wacht er voor RWF weer een kraker, thuis op de Boskdobbe komt Wykels Hallum op bezoek. De ploeg die momenteel op een positie staat die op het eind van de rit rechtstreekse degradatie zal betekenen. En zal dus ongetwijfeld met het vizier op scherp richting Frieschepalen komt.

RWF supporters bedankt voor jullie massale steun deze middag, en we hopen jullie ook volgende week weer te kunnen begroeten met dan hopelijk een beter resultaat.

Delen op social media

Meer RWF 1 nieuws

Tussenstand 3e klasse B

Uitslagen

Programma