Update kunstgrasvelden

4 mrt 2017 | Algemeen Nieuws

Beste leden en ouders/verzorgers van leden,

Eind vorig jaar hebben we jullie ook al eens geïnformeerd over het wel of niet veilig kunnen voetballen op kunstgras. De RIVM concludeerde eind vorig jaar na onderzoek dat voetballen op kunstgras veilig was. Op 28 februari 2017 werd bekend gemaakt in het nieuws dat ook Europees onderzoek concludeert dat voetballen op kunstgras veilig is. In dit bericht een korte toelichting op dit nieuws.

Risico erg laag maar wel douchen na spelen op kunstgras!
Volgens het onderzoeksbureau die namens de Europese Commissie het onderzoek heeft gedaan, zitten er wel kankerverwekkende stoffen in de rubberkorrels maar is het risico om hier ziek van te worden minimaal. In alle gevallen wordt het advies gegeven om wel te douchen na het spelen op kunstgrasvelden. Dit sluit aan bij het advies van het RIVM die eind vorig jaar onderzoek deed, nadat de veiligheid van kunstgras in het programma Zembla in opspraak kwam.

Bestuur RWF sluit zich aan bij RIVM en Europese Commissie
Het bestuur van RWF is van mening dat we moeten vertrouwen op de uitslag van de onderzoeken door RIVM en de Europese Commissie. We gaan er daarom van uit dat het spelen op kunstgras veilig is voor onze spelers. Om eventuele irritatie aan ogen of huid te voorkomen benadrukken wij het belang om te douchen na het spelen op kunstgras.

Vragen? Neem contact op!
Heb je als speler of ouder/verzorger van een speler vragen over dit bericht neem dan contact op met één van de bestuursleden.

Met vriendelijke groet,

Bestuur RWF

Delen: