Nederlaag voor RWF in laatste competitiewedstrijd

27 mei 2024 | RWF 1 Nieuws

Op een drukbezocht sportpark de Boskdobbe begon om 14:30 de wedstrijd tussen RWF 1 en Hardegarijp 1. Door de goede reeks van het rood witte collectief had RWF zich vorige week in Twijzel veilig gespeeld. De focus lag tijdens deze wedstrijd vooral op het afscheid nemen van spelers en staf. Cor, Otmar en Rob hebben besloten allen na dit seizoen te stoppen, waarbij Otmar wel doorgaat als keeperstrainer. Cor heeft besloten om na 16 seizoenen een stapje terug te doen waarbij hij RWF tevreden achterlaat in de 3de klasse. Rob besloot om na 1 jaar zich te focussen op andere bezigheden. En ook de de trainers hebben besloten het mooie rood wit van RWF te verlaten voor andere avonturen.

*Eerste Helft*

In de 17de minuut opende Wouter de score voor RWF 1 na een assist van Jesper. Hij plaatste de bal laag in de korte hoek en gaf de keeper geen kans. Dit gebeurde in een fase waarin RWF de baas was en een paar goede aanvallen creëerde.

Na 25 minuten spelen maakte Jules de gelijkmaker voor Hardegarijp 1. Een misverstand in de verdediging van RWF 1 leidde tot verwarring, waardoor Jules kon profiteren en de bal in het net kon leggen.

Kort voor rust, in de 44ste minuut kreeg Hardegaprijp een penalty. Deze kans werd benut en de stand was 1-2 in het voordeel van Hardegarijp 1.

*Tweede Helft*

Aan het begin van de tweede helft werd Cornelis Veenema geëerd met een wissel in de 60ste minuut, een mooi moment voor de veteraan van RWF 1 die bijna 300 wedstrijd voor de hoofdmacht op zijn naam heeft staan.

In de 70ste minuut bracht RWF weer spanning in de wesstrijd dankzij Sikko, die scoorde nadat een schot van Hielke werd geblokt en de bal voor zijn voeten viel. Hij aarzelde niet en schoot de bal in het doel.

De wedstrijd kantelde opnieuw in de 75ste minuut toen Jules wederom toesloeg voor Hardegarijp 1. Hij werd neergehaald in het strafschopgebied door Dyon van der Meulen, waarna de scheidsrechter naar de stip wees. Jules faalde niet en zette Hardegarijp 1 op 2-4.

Het beslissende moment kwam in de 83ste minuut. Na een fout op het middenveld kon een speler van Hardegarijp 1 eenvoudig scoren en zette de eindstand op 2-5.

Een eindstand die verdiend was op basis van spel, maar niet 1 die de supporters verdiend hadden na het toch mooie seizoen dat we met zn allen hebben beleefd. Helaas konden de stoppende spelers en staf niet afscheid nemen met 3 punten, maar wel met een erg knappe en verdiende handhaving in deze zware 3de klasse.

We willen de supporters nog eenmaal bedanken voor alle support door het jaar heen en hopen jullie volgend jaar weer met zn allen te zien. RWF gaat nooit verloren, knoop dat in je oren!

Delen op social media

Meer RWF 1 nieuws

Tussenstand 3e klasse B

Uitslagen

Programma