RWF beleeft vervelende middag tegen ONR

4 nov 2018 | Algemeen Nieuws

Voorafgaand aan de wedstrijd tussen RWF en ONR werd misschien een gelijkwaardige wedstrijd verwacht, beide teams hadden 7 punten behaald uit 5 wedstrijden, achteraf kon gesteld worden dat ONR een makkelijke middag had en de 3 punten mee terug nam naar Roden.

Vanaf het eerste fluitsignaal was het ONR dat de klok sloeg en bepaalde wat er gebeurde op het veld. De gasten uit ONR gaven een duidelijk signaal af door in de beginfase de bal snel rond te laten gaan maar ook in de duels de meerdere te zijn van de thuis spelende ploeg. Dit resulteerde in een aantal schoten vanuit de tweede lijn en een aantal corners waar nog niet uit gescoord kon worden door goed keeperswerk van Weening. Het bleek echter uitstel van executie want na 11 minuten speelde ONR zich vrij voor het doel en voor Leon Schievels was het een koud kunstje om de bal in het lege doel te tikken, 0 – 1. Niet veel later kreeg de thuisploeg een volgende tegenslag te verwerken, balverlies op het middenveld met veel mensen voor de bal zorgde ervoor dat met 1 bal vanaf het middenveld Bernd Voerman richting het RWF-doel werd gestuurd en oog in oog met keeper Weening faalde de aanvaller niet, 0 – 2. RWF leek wakker maar had nog steeds de grootste moeite om grip te krijgen op het zeer bewegelijke middenveld van de mannen uit Roden, toch kreeg het na een klein half uur spelen de uitgelezen mogelijkheid om terug te komen in de wedstrijd. Na een goede actie werd Hayco v/d Veen aangetikt binnen de bekende lijnen waardoor de bal op de stip belandde. De anders zo makkelijk van 11 meter scorende Wieger Baron schoot echter te slap in waardoor de bal een prooi werd voor de keeper van ONR. Typerend voor de 1e helft die RWF op de mat legde en ondanks nog enkele kansen ging ONR met een comfortabele 2 – 0 voorsprong de rust in.

Na rust was de opdracht duidelijk voor de thuisploeg, zo snel mogelijk op zoek gaan naar de aansluitingstreffer zonder daarbij nog meer tegengoals weg te geven. Ondanks dat RWF geen grote kansen wist te creëren was er wel meer sprake van een wedstrijd. ONR kwam minder makkelijk aan voetballen toe en de thuisploeg liet zich steeds meer zien op de helft van de tegenstander. Waar RWF gedurende de wedstrijd al een paar keer zeer dreigend was uit corners en vrije trappen was het voor velen ook geen verrassing dat RWF hier uit wist te scoren. Een goed genomen vrije trap vanaf de rechterkant werd feilloos binnen gekopt door Jan-Sikko Veenema, 1 – 2. Voor de mensen die dachten dat RWF nu een tandje bij zouden schakelen, de gasten echt aan het wankelen zouden brengen en er weer een wedstrijd van gingen maken kwamen bedrogen uit. Binnen 5 minuten had ONR de wedstrijd in hun voordeel beslist. Eerst was het Leon Schievels die na zwak verdedigen de 1 – 3 binnen schoot en amper een minuut later scoorde dezelfde Schievels ook de 4de van de middag voor ONR door een corner geheel vrijstaand in te koppen. Gelukkig voor RWF liet ONR hierna de teugels wat vieren en kabbelde de wedstrijd naar zijn einde. Ondanks een paar kansen aan beide kanten werd er in de resterende 15 minuten niet meer gescoord.

Voor ONR betekent het dat ze de aansluiting houden richting de bovenste plaatsen en dat RWF voor alsnog even pas op de plaats moet maken. Gelukkig staat de volgende wedstrijd al weer snel voor de deur want aanstaande dinsdag komt het Zwaagwesteinde van oud-trainer Klaas Zandberg op bezoek voor de 1e knock-out ronde van de beker. Een mooie gelegenheid voor RWF om zich te revancheren voor het collectief falen van vandaag. De wedstrijd wordt afgetrapt om 20.00 in Frieschepalen.

Delen: