RWF gaat strijdend ten onder

19 mrt 2024 | RWF 1 Nieuws

Vorige week behaalde RWF een knappe en mooie zege tegen Opende. De mannen van Jan Mulder konden dus met een positief gevoel toewerken naar de lastige uitwedstrijd tegen LAC Frisia. LAC Frisia is de koploper van de competitie en gaat ruim aan kop. Het is een kwestie van tijd totdat ze officieel kampioen worden. Maar ook in Leeuwarden waren er weer gewoon drie punten te verdelen. Dit was ook het enige doel waarmee de selectie naar Leeuwarden afreisde.

Om klokslag 15:00 uur werd er afgetrapt op sportpark De Magere Weide. In de openingsfase was het RWF die de boventoon voerde. LAC Frisia had dan wel de bal, maar kon niet door de goede organisatie van RWF heen spelen. Er werd geknokt en veel energie in de wedstrijd gestoken. Dit resulteerde uiteindelijk in een wel verdiende voorsprong. Wieger Bosma sneed een vrije trap hard en goed aan richting de tweede paal op Jan Sikko Veenema. Deze kopte de bal vakkundig terug en daar stond Daan de Boer om de bal binnen te knikken in de 11e minuut; 0-1. Het rood-witte hart van de spelers en de meegereisde supporters ging sneller kloppen. Was een stunt tegen de koploper mogelijk?

In de volgende 20 minuten was het wederom RWF die de kansen kreeg. Door de vechtlust waren er veel tweede ballen voor RWF en hieruit ontstonden kansen. In de 20e minuut was het Wouter Donker die zijn geluk beproefde. Vanaf randje zestien nam hij de bal op de pantoffel. De keeper van LAC Frisia moest alle zeilen bijzetten om de bal over de goal te tikken.

Kort hierna was het Xander Wagenaar die zich langs een verdediger knokte. Hij wurmde zich los en schoot de bal hard en hoog in. Wederom was het de keeper die redding maakte. LAC Frisia werd op de been gehouden door de uitstekende goalie.

Na deze momenten, was het LAC Frisia die steeds makkelijker ging voetballen. Dit resulteerde niet direct in grote kansen, maar dat hebben ze ook niet nodig. In de 40e minuut viel de 1-1 binnen en dit was ook de ruststand. Toch een domper, want met een voorsprong de rust in, had RWF zeker verdiend.

Na rust bleef RWF strijden en vechten voor een goed resultaat. Helaas is de selectie van LAC Frisia van dusdanig hoge kwaliteit dat ze een tegenstander laten lopen. Dit kost erg veel energie en hierdoor kon RWF ook niet meer in een counter uitbreken. Uiteindelijk resulteerde dit in een 4-1 overwinning van de Leeuwarders.

Met een 4-1 nederlaag is er geen sporter die met een blij gevoel terug kan kijken op de wedstrijd. Toch zijn er veel aanknopingspunten waar de ploeg uit Frieschepalen veel vertrouwen uit kan halen. Aankomende zaterdag staat de thuiswedstrijd tegen Be Quick Dokkum op het programma. Er wordt afgetrapt om 15:00 uur. Wederom dank aan alle meegereisde supporters en wij hopen jullie allen weer te zien!

Delen op social media

Meer RWF 1 nieuws

Tussenstand 3e klasse B

Uitslagen

Programma