RWF heer en meester en wint van WTOC

jun 5, 2022 | RWF 1 Nieuws

De mannen van Jan Haan hadden vandaag geen gemakkelijke opdracht op papier. WTOC kwam op bezoek wat nog volop meedeed voor een plek in de nacompetitie. Echter waren hier drie punten voor nodig en hier konden de gasten door goed veldspel aan RWF zeide weinig aanspraak op maken.

Het eerste kwartier was nog even aftasten voor beide teams echter daarna was het RWF wat de wedstrijd in handen nam en kans op kans creëerde. Zo speelde Wieger Bosma linksvoor Hielke van der Meulen vrij in de 16 meter, die zijn schot net voorlangs de keeper zag gaan. De volgende kans is het wel raak, het is spits Jacob die de bal goed controleert en teruglegd op Wieger Bosma die vervolgens Xander Wagenaar weg steekt, Waarop laatstgenoemde het overzicht bewaard en breed legt op Daan de Boer die de bal rustig in de goal tikt 1-0. Een tot dan meer dan verdiende voorsprong. Hierna volgen nog vele kansen aan RWF zeide echter heeft WTOC een prima doelman die tot de rust de 2-0 weet te voorkomen. Stelden de heren van WTOC hier dan niks tegen over, jawel luid het antwoord echter is dit schot op goal een prooi voor de black panther. Ruststand 0-1 en de red and White stand geniet dan ook uiterst tevreden van een kopje koud vocht in de rust.

Na rust gooien de heren van WTOC het over een andere boeg en word er met twee spitsen voorop gespeeld. Echter is de eerste kans wederom voor RWF echter nadat Jacob de bal knap teruggelegd heeft en Xander zich in de 16 meter knap vrijspeeld gaat laatstgenoemde zijn schot helaas over ipv in de goal.
Hierna valt tamelijk uit het niks de 1-1 van WTOC. Na geklungel aan RWF zeide profiteerd een WTOC aanvaller die 1 op 1 met otmar koel afrond 1-1. Echter liet de reactie van RWF zien dat onze mannen mentaal een tikje kunnen hebben. Binnen 5 minuten worden worden drie grote kansen gecreëerd, echter word of de precisie gemist in de afronding of het is de zoals eerder benoemd sterk keepende keeper van WTOC die de bal uit de goal ranselt. Enkele minuten later is hetbwel raak nadat Hielke de bal aflegt doet wieger baron wat we van hem mogen verwachten de bal keurig in het hoekje plaatsen 2-1 Na de drinkpauze (wegens warmte) blijft RWF prima spelen en kansen creëren en het is Dyon die mika de ruimte in stuurt en die maakt dit 1 op 1 met de keeper knap af 3-1 voor de heren van onze mooie club!. Hierna bleef het eenrichtingsverkeer en scoorden jacob en Mika nog de 4 en 5-1 tot blijdschap op sportpark De boskdobbe.

Conclusie: De mannen van Jan Haan lijken net op tijd de juiste vorm weer te hebben gevonden getuige deze wedstrijd. Echter heeft de afgelopen periode geleerd dat we met z’n allen gefocust en scherp moeten blijven om dit niveau te kunnen brengen in de nacompetitie. Met de juiste wedstrijdinstelling kunnen we dan menig ploeg aan! Volgende week de eerste finale thuis tegen lycurgus, weer een prachtige uitdaging voor de equipe van Jan Haan, Come on boys!

RWF gaat nooit verloren knoop dat maar in uwe oren!

Delen:

Meer RWF 1 nieuws

Tussenstand 3e klasse B

Uitslagen

Programma