RWF HEER EN MEESTER TEGEN TERNAARD

24 okt 2021 | Algemeen Nieuws

Na de afgelopen vier wedstrijden billenknijpen tot de laatste minuut, was het verzoek van de RWF supporters om nu eens een wedstrijd snel te beslissen. Maar RWF zit niet in een positie waar je zomaar een wedstrijd wint. Elke wedstrijd zal met 100% focus benaderd moeten worden en je kan geen moment verslappen. Ook tegen de vechtmachine Ternaard zal RWF alleen met zichzelf bezig moeten zijn en niet met de grensrechter, de elleboogstoten, natrappen en andere irritante factoren.

Het spel van Ternaard is om vanuit achteruit snel de linies over te slaan, vervolgens spits Kingma te zoeken die dan of doorkopt op zijn rappe collega Dijkstra of de bal vasthoudt en dan met een diagonaal zijn medespeler probeert te vinden. Op dat spelletje had RWF zich uitstekend ingesteld. En als ‘King Kong jr’ dan de bal in zijn voeten kreeg waren de RWF middenvelders er als piranha’s bij om de bal te ontfutselen. Buiten een slap schotje in de vijfde minuut is Ternaard geen moment gevaarlijk geweest. Ander wapens zijn de vrije trappen die zelfs vanaf eigen helft de 16 worden ingepompt of de goed genomen corners.

RWF was daarom de hele wedstrijd heer een meester. De eerste goal van de opnieuw zeer verdienstelijk spelende Sietze vd Velde werd op z’n Ternaards afgevlagd, maar even later was het Jan Sikko Veenema die de voorzet van Daan de Boer geheel vrijstaand kon inkoppen.

Daarna kreeg RWF veel ruimte om het spel te maken en dus ook mogelijkheden om de score uit te breiden. Abe Spinder had bijvoorbeeld het vizier niet op scherp en schoot van dicht bij op de paal. Mika Jansma zag Wieger Bosma over het hoofd en liep zich vast. Maar even later werd Mika Jansma gehaakt in de 16 en de daarop volgende strafschop werd koelbloedig binnen gewerkt door Daan de Boer.

Vlak voor rust werd de mooiste goal van de middag gemaakt. Het was opnieuw de uitblinkende Mika Jansma die de bal vanaf punt 16 in de verre kruising zag belanden. 3-0!. De invallende keeper Sietse vd Weg, die de geblesseerde Wesley Plooy verving, kon er alleen maar naar kijken. Overigens keepte de onder de 17 speler een prima wedstrijd en voorkwam zeker 2 doelpunten.

In de tweede helft was het voor RWF belangrijk om snel de 4-0 te zoeken. Want als je verslapt dan krijg je ondanks een ruime voorsprong een hele vervelende tweede helft. De gewenste vroege goal was er ook bijna maar Mika Jansma had iets te goed naar de trainer geluisterd, hij ging dit keer niet voor eigen succes terwijl dat achteraf toch beter was geweest.

Uit een corner kwam de belangrijke 4-0 dan toch. Abe Spinder liet op z’n Zlatan Ibrahimović met een achterwaartse karate beweging de keeper kansloos. Vanaf dat moment was het verzet gebroken en kon RWF makkelijk uitlopen naar 5-0 via opnieuw Mika Jansma en 6-1 via Abe Spinder. Even daarvoor had Ternaard een corner (van Wesley Plooy!) bij de eerste paal binnengekopt.

Een prima en achteraf makkelijke overwinning maar beide beentjes moeten op de grond blijven, winnaars hebben maar 1 doel en dat is de volgende wedstrijd winnen. Maar ondertussen genieten en plezier beleven van deze mooie reeks en het team.

Delen op social media