RWF is ONT ruimschoots de baas

12 feb 2024 | RWF 1 Nieuws

De vooraf als degradatiekraker bestempelde wedstrijd tussen RWF en ONT werd gisteren geen moment spannend. De in grote getale aanwezige supporters zagen hoe RWF thuis de lakens uitdeelde en ONT op een ruime nederlaag trakteerde.

Vanaf minuut een waren de intenties van RWF duidelijk. ONT werd teruggedrongen op de eigen speelhelft en met veel energie overrompelde RWF de geelhemden. De eerste vlot lopende aanval in de vierde minuut was raak. RWF veroverde de bal op het middenveld, het was Jarno Haisma die Daan de Boer bediende, hij leverde vanaf de linkerkant de bal keurig af bij de mee opgekomen back Ruben Merkus die keurig binnenschoof. Het eerste officiële doelpunt in RWF 1 voor Ruben!

De 1-0 voorsprong was voor RWF geen reden om gas terug te nemen. In de tiende minuut werd de bal door RWF veroverd op het middenveld. Xander Wagenaar stuurde Mika Jansma richting de achterlijn met een keurige pass, laatstgenoemde leverde de bal prima af in de zestien meter waar Jarno Haisma klaarstond om de bal koel af te maken. Een aanval uit het boekje en een snelle 2-0 voorsprong.

In het vervolg kwam ONT iets meer in het spel, het kreeg ook een aantal kansen, Rob de Wal moest tweemaal handelend optreden en een ook schoot ONT op de lat na een vlot lopende aanval. Ook RWF wist nog een aantal flinke kansen te creëren. In de 36e minuut lanceerde Wouter Donker met een hakbal Xander Wagenaar, hij kwam aan de rechterkant van het strafschopgebied binnenlopen en schoot de bal zonder twijfel in het dak van het doel, 3-0.

Na de rust had ONT de zaken verdedigend beter op orde en kwam de wedstrijd meer in evenwicht. Lange tijd vielen er weinig tot geen kansen te creëren en de wedstrijd leek dood te bloeden. Toch kregen de supporters nog een prachtig kunststukje te zien. De ingevallen Janko Jagersma gaf vanaf de linkerkant een prima voorzet die door Wouter Donker met een bal achter het standbeen langs werd afgewerkt, een prachtig doelpunt. In de 85e minuut mocht Xander Wagenaar de eindstand op het bord zetten, hij krulde vrijstaand in de zestien meter de bal keurig in de hoek.

RWF versloeg zodoende ONT met maarliefst 5-0 en pakte een broodnodige driepunter. Op de uitslag viel niks af te dwingen en met wat meer precisie had deze nog hoger op kunnen lopen. RWF kwam vanmiddag goed voor de dag en liet zien dat het nog steeds heel aardig kan voetballen. En dit geeft de burgers in Frieschepalen en omstreken moed!

Delen op social media

Meer RWF 1 nieuws

Tussenstand 3e klasse B

Uitslagen

Programma