RWF is zichzelf weer thuis tegen Wildervank

7 feb 2023 | RWF 1 Nieuws

Op een prachtig zonnige middag in Frieschepalen ontving RWF Wildervank voor een potje voetballen. Deze ontmoeting gaf RWF de kans om een streep te zetten onder het pijnlijke verlies van de vorige week. Na dit verlies kon RWF niks anders doen dan winnen van Wildervank en het goed maken tegenover de supporters.

RWF begon de wedstrijd scherp en was de eerste tien minuten de bovenliggende partij. Dit resulteerde in de eerste goal. Mika Jansma gaf de bal scherp voor uit een hoekschop waardoor Jan Sikko Veenema van dichtbij tegen de keeper van Wildervank aan kon koppen en in de tweede instantie de bal binnen kon friemelen. RWF was leuk aan het voetballen tot dat er twee opeenvolgende fouten werden gemaakt in de verdediging en de spits van Wildervank werd aangeraakt in de zestien en viel. De scheidsrechter vond het een penalty en deze werd overtuigend benut. Na deze penalty waren de verhoudingen weer in evenwicht en Wildervank kwam terug in de wedstrijd. Toch kwam RWF weer op voorsprong door een doodspelmoment. Weer sneed Mika Jansma de corner scherp aan, deze keer zo scherp dat de bal in een keer in het doel belande. Hierna was RWF de bovenliggende partij maar wordt Wildervank ook nog gevaarlijk in de vorm van een mooie aanval en een vrije kop kans die knap gered werd door Otmar van de Toorn. Het hoogtepunt van de eerste helft kwam echter vlak voor rust. Jan Sikko Veenema stoomt door de as van het veld op, combineert met Jesper Veenma dwars door het centrum van Wildervank heen waarna het alleen maar een kwestie was van afleggen op de spits Jacob Veenema die niks anders kan als binnenschuiven. Hierna mochten de spelers aan de thee.

Direct na rust is RWF weer de bovenliggende partij maar mist een grote kans. Deze wordt echter direct goedgemaakt in de 47e minuut. Weer door een hoekschop is RWF trefzeker. Sietze Anne van der Velde kopt de bal terug bij de tweede bal op Daan de Boer die de bal binnen werkt. Wildervank was niet scherp bij dode spel momenten deze middag. Hierna wordt er van beide kanten gewisseld en zet RWF het scoren niet door. Wildervank probeert nog terug te komen in de wedstrijd maar dit lukt niet mede door de keeper Otmar van de Toorn die een knappe poging op de paal tikt.

Het was een mooie middag voor RWF supporters. Nu zullen de mannen van Jan Haan zich weer voorbereiden op de uitwedstrijd tegen BSVV.

Vanuit RWF een fijne week!

Delen op social media

Meer RWF 1 nieuws

Tussenstand 3e klasse B

Uitslagen

Programma