RWF laat zich aftroeven in Glimmen

29 jan 2023 | RWF 1 Nieuws

Een touringcar gevuld met spelers en supporters zette zaterdagmiddag koers richting Glimmen. Bij winst kon RWF 1 de periodetitel op hun naam schrijven. De voortekenen waren goed, voorafgaand werd een reeks van zes wedstrijden gewonnen. De supporters gingen er eens goed voor zitten, echter kwamen ze bedrogen uit, RWF 1 stelde hevig teleur.

Al aan het begin van de wedstrijd waren de intenties van Glimmen duidelijk. De messen waren geslepen en er werd vol overgave gespeeld, iets wat RWF domweg liet gebeuren. Al in de tweede minuut was het raak, de Glimmen spits kwam oog in oog met keeper Otmar van der Toorn. Laatstgenoemde moest een overtreding begaan en de scheidsrechter gaf een terechte penalty welke prima werd binnengeschoten.

Gedurende de eerste helft bleef Glimmen met erg veel energie spelen, en schuwde geen enkel duel. RWF had nog wel balbezit maar was hierin erg slordig, er werd in de eerste helft vrijwel niks gecreëerd. Het enige noemenswaardige waren een tweetal afstandsschoten welke uit de hoek geplukt werden door de Glimmen keeper. Tussendoor werd Glimmen nog enkele keren gevaarlijk voor het RWF doel, echter bleef de schade beperkt.

Na de thee moest het voor RWF gebeuren. De druk werd opgevoerd maar het bleef slordig en onherkenbaar wat RWF op de mat wist te leggen. In de 57e minuut kreeg RWF de deksel op de neus, een afstandsschot verdween strak in de rechterhoek. Na de 2-0 zette RWF behoorlijk druk, dit resulteerde in eerste instantie niet tot grote kansen. In de 90e minuut besloot Jarno Haisma om vanaf een meter of dertig uit te halen, deze uithaal was de keeper te machtig. RWF had nog een minuut of vijf om de gelijkmaker te produceren en dit resulteerde nog voor enkele hachelijke momenten voor de Glimmen goalie en defensie. Tot de gelijkmaker kwam het niet meer, en zo won Glimmen deze wedstrijd verdiend van RWF.

Een kansloze vertoning van RWF 1 vanmiddag, wil het in deze competitie kans maken op een plek in de top vier dan zal het moeten leren om ook lastige wedstrijden over de streep te trekken. Gelukkig zijn we nog maar halverwege het seizoen en is er voor trainers en staf nog genoeg stof om over na te denken. Van deze verliespartij moet er geleerd worden om er volgende week weer te staan thuis tegen Wildervank!

Via deze weg willen we de RWF supporters bedanken, ze waren zaterdagmiddag weer in grote getalen aanwezig, en dat wordt erg gewaardeerd.

Ook willen we Glimmen bedanken voor de hartelijk ontvangst en feliciteren met de overwinning. Als de Glimmenaren wekelijks kunnen gaan leveren wat ze vanmiddag wisten te doen, dan zal het de onderste regionen van deze competitie snel verlaten.

Delen op social media

Meer RWF 1 nieuws

Tussenstand 3e klasse B

Uitslagen

Programma