RWF onderuit in Opende

16 okt 2023 | RWF 1 Nieuws

Na de flinke nederlaag tegen Zwaagwesteinde mocht RWF afgelopen zaterdagmiddag aantreden in en tegen Opende. De vraag was in hoeverre RWF kon reageren op de verliespartij van een week eerder. Het werd wederom een vervelende middag, waar het alleen in de eerste 20 minuten aanspraak maakte op meer.

Want in de beginfase van de wedstrijd leek het nog wel ergens op. RWF kon Opende prima bijbenen en kon via Wouter Donker en Daan de Boer twee kansen noteren. Na de openingsfase was het de beurt aan Opende, zei deden er een tandje bij en RWF won bijna geen duel meer. In de 31e minuut was het raak voor Opende, de linkerverdediger passeerde twee man en schoof de bal strak in de hoek. Vervolgens kwam RWF er niet meer aan te pas en keeper Rob de Wal moest tweemaal ingrijpen om een snelle 2-0 te voorkomen. Op slag van rust viel deze alsnog, een snelle aanval over rechts werd afgerond. RWF liet zich na een redelijke beginfase van zijn slechte kant zien en kon niet mee in het fysieke en sterkte spel van Opende, een terechte ruststand.

In het tweede bedrijf probeerde RWF middels enkele wijzigingen de aansluiting te vinden. Het begin van de tweede helft was echter nog steeds voor Opende, vooral in persoonlijke duels moest RWF zijn meerdere erkennen. In de 59e minuut was het wederom raak, een hoge voorzet ging over de uitgekomen Rob de Wal heen en werd binnengetikt. RWF wist in de 72 minuut nog wat terug te doen, een hoekschop kwam voor de voeren van Sietse Anne van der Velde, die bal hard binnen schoot. In de eindfase waren er over en weer nog wat kansjes maar RWF was niet in staat om de aansluiting te vinden. Het was een vrij kansloze wedstrijd voor RWF, dat in Opende een in topvorm verkerende tegenstander trof.

Wederom is er voor RWF genoeg stof tot nadenken en zal er de aankomende weken uit een ander vaatje getapt moeten worden om weer resultaten te halen. Aankomende zaterdag staat er een ontmoeting met Read Swart op het programma. Dit bekerduel begint om 17:00 uur en er zal gespeeld worden op het kunstgrasveld.

Delen op social media

Meer RWF 1 nieuws

Tussenstand 3e klasse B

Uitslagen

Programma