RWF pakt de volle buit in Minnertsga

7 apr 2024 | RWF 1 Nieuws

Onder zomerse omstandigheden werd er op zaterdagmiddag koers gezet richting Minnertsga. Gezien de minimale verschillen op de ranglijst wederom een erg belangrijke wedstrijd voor beide teams.

Vol goede intenties werd er om half drie afgetrapt, de wedstrijd ontwikkelde zich echter in een van een bedenkelijk niveau. Beide teams waren niet bij machte om de bal lang in het bezit te houden, en er werden veel persoonlijke fouten gemaakt. RWF was de eerste die hier van kon profiteren, Mika Jansma zette goed druk op de Minnertsga goalie die hem vervolgens de bal liep afsnoepen waarna de bal keurig tussen de palen werd geschoven. Een mooie opsteker voor de manschappen van trainer Jan Mulder. In het vervolg van de eerste helft bleef het slordig, en werd er weinig gecreëerd. Vlak voor rust trok Minnertsga toch de stand gelijk. Een van de rappe buitenspelers omzeilde de RWF verdediging, trok de bal voor en de bal werd onberispelijk binnen gewerkt. Met een 1-1 tussenstand werd er gepauzeerd.

In de tweede helft kwam RWF beter in het spel, de vrije man werd vaker gevonden en zodoende kwamen er mogelijkheden. Aan de andere kant was het oppassen voor de snelle tegenstoot, de RWF verdediging wist dit echter goed te neutraliseren.

In de 68e minuut kreeg RWF een vrije trap halverwege de vijandige helft. Xander Wagenaar krulde de bal voor waar aanvoerder Jan Sikko Veenema boven iedereen uittorende en de bal knap binnen wist te koppen.

Na de 1-2 probeerde Minnertsga het een en ander te forceren, er kwamen veel voorzetten. De RWF verdedigers kwamen meestentijds als winnaar uit de strijd en tot groot gevaar kwam het niet. In de tegenstoot lagen er mogelijkheden voor RWF. Pas in de 90e minuut werd hier effectief gebruik van gemaakt. Abe Spinder werd de diepte in gestuurd en gaf de bal keurig af aan Wouter Donker die oog in oog met de Minnertsga keeper koel bleef en de bal onhoudbaar binnen schoot. De wedstrijd was hiermee beslist. In de absolute slotfase mocht Minnertsga nog wat terug doen een voorzet werd achter keeper Rob de Wal gekopt. Spannend werd het niet meer want na dit doelpunt volgde vrijwel direct het eindsignaal.

Een mooie overwinning voor RWF in een niet hoogstaande wedstrijd. Echter werd er vanmiddag wel gevochten en gestreden voor elke meter, iets wat de RWF supporters graag zien!

Volgende week neemt RWF het op tegen Rijperkerk. Deze op papier “thuiswedstrijd” zal gespeeld worden bij Rijperkerk, gezien de eerdere ontmoeting in Frieschepalen plaatsvond.

Delen op social media

Meer RWF 1 nieuws

Tussenstand 3e klasse B

Uitslagen

Programma