RWF stelt zwaar teleur in thuisduel tegen FC LEO

25 nov 2018 | Algemeen Nieuws

Of het nou het koude weer was, wennen aan de nieuwe wedstrijdkleding of dat heren van RWF1 een ziekte onder de leden hadden, één ding was das duidelijk, het was gisteren ondanks goede wil niet best wat de supporters aan voetbal op sportpark de Boskdobbe voorgeschoteld kregen .

Vooraf had menig RWF supporter de rekensom gemaakt, bij drie punten uit dit duel zou de aansluiting met de subtop in de 4e klasse C weer een feit zijn. Echter liep dit dus even anders dan verwacht/gehoopt. Vanaf minuut 1 was het Leo die de wedstrijd dicteerde en alle tijd en ruimte kreeg om hun aanvallen 1 voor 1 op te bouwen, waar LEO in het eerste kwartier hier nog wat beduusd van leek en de mogelijkheden tot het creëren van kansen niet uitbuitte was het RWF dat mede door een individuele actie van Tycho Roersma de eerste echte doelkansen kreeg. En dit waren er dan direct drie op een rij, waar het in eerste instantie Wieger baron niet lukte om de bal in het net te doen belanden was het daarna Tycho Roersma zelf die de paal raakte en belande het uit de rebound het schot van Eric Jan van Wijk op het dak van de goalie van FC LEO. Zou RWF nu het schroom van zich afgooien en beginnen om wat passie, lef en karakter in het duel te gaan tonen? echter bleek dit ijdele hoop want in de 23 minuut mocht notabene de linksback van LEO rustig met de bal aan de voet naar de goal lopen zonder ook maar enige tegenstand te krijgen dat deze man vervolgens de bal maar in kruising jaagde kon geen RWF toeschouwer hem dan ook kwalijk nemen 0-1. Hierop volgde zowaar bijna de gelijkmaker voor RWF echter kon de keeper van LEO redding brengen op de inzet van Wieger Baron. Hierna werd het een zeer eentonige wedstrijd, LEO was het die de controle had en RWF liep meer achteruit dan dat het haar lief was. Gevolg was dat Leo een serie aan hoekschoppen en vrije trappen rondom de 16 kreeg toebedeeld van de prima leidende arbiter uit Harkema. Waar Frank Veenwijk ( leuke naam voor een campingvoetballer) de bal uit een corner net naast het doel schoof, had hij het vizier zo rond de 40e minuut wel op scherp staan uit een slim gespeelde vrij trap werd de bal bij hem op de 2e paal afgelegd waar hij maar tegen de bal hoefde te lopen 0-2. Hierna volgde in de 44 minuut nog een vrije kopkans voor LEO echter werd deze baal over in plaats van in de goal gekopt waardoor de ruststand op 0-2 bleef staan.

Na de thee.

Over de tweede helft kunnen we kort zijn , waar RWF (zonder echt kansen te creëren) de eerste 15 minuten nog licht aandrong op de aansluitingstreffer ging de wedstrijd hierna als een nachtkaars uit. Eindstand 0-2.

Conclusie:

Waar verwacht werd dat er een gretig RWF zou staan tegen FC Leo was hiervan weinig zichtbaar, de wil was er vast wel maar RWF liet vandaag zijn supporters in de kou staan. Natuurlijk is dit laatste niet expres maar het is om alvast in de december sferen te blijven wel een les. Focus en concentratie leken te missen en dat zegt ondergetekende niet om RWF1 te dissen. Sterker nog 100 man stond en staan voor jullie aan de kant van de lijn en met een keer een pot slecht voetbal krijg je hun liefde voor jullie niet klein. Daarom Heren RWF1 deze week vol aan de bak, geen smoesjes, gewoon drvoor! want leafe jonkjes een winst op ODV doet aanstaande zaterdag wonderen hoor!! Met wat pit en geloof in jullie kwaliteit, hopen we ( De red and White stand) dan op een mooie wedstrijd!. want zonder focus,concentratie,strijd en noem maar op, kost het ons zoals gister wel de kop. En zoals ons clublied zegt READ WIET DE KOP OMHEACH VAROP IEN DE STRIED (oid) , Pak de punten en meitsje us read wiette hart wer blied!!

Delen: