RWF thuis langs SCN

5 mrt 2023 | RWF 1 Nieuws

RWF verkeerd in een erg wisselvallige periode en dit komt het spel niet ten goede. Dit bleek ook vanmiddag thuis tegen SCN, vooral de eerste helft was erg matig van RWF kant.

Ondanks de matige eerste helft werd er toch nog een handvol behoorlijke mogelijkheden gecreëerd, echter vonden Jacob Veenema, Xander Wagenaar en Hielke van der Meulen de keeper op hun weg. SCN deed het de eerste helft heel aardig, zonder zelf tot grote kansen te komen gaven ze niet veel weg en werd er hard gestreden, iets waar RWF het erg moeilijk mee had.

Nadat er in de rust even goed gesproken werd ging RWF voortvarendheid uit de startblokken. De bal ging steeds sneller rond en voor SCN werd het steeds lastiger verdedigen. In de vijftigste brak Xander Wagenaar de score open, van zo’n 25 schoot hij laag, hard en onhoudbaar binnen. In de fase daarna en vrijwel de gehele tweede helft was het RWF die vele kansen bij een voetbalde. De sterke SCN keeper had steeds een antwoord of RWF faalde in de afronding. Ook werden er een aantal mooie RWF aanvallen zeer discutabel afgevlagd door de SCN assistent grensrechter. In de eindfase melde SCN zich wat meer op de helft van RWF om toch nog een punt mee te nemen naar Nieuwelande. Dreigend werd het wel maar tot grote kansen leidde dit niet. In de 85e minuut werd de wedstrijd beslist een snelle uitgooi Keeper belande bij Mika Jansma, die Daan de Boer wegstuurde. Dienst voorzet ging uiteindelijk via Jacob Veenema, de SCN keeper en uiteindelijk Abe Spinder binnen! Zodoende kwam de 2-0 einduitslag op het scorebord.

Een moeizame maar erg welkome overwinning voor RWF 1. Volgende week staat er geen wedstrijd op het programma. In de weken daarna volgen er weer belangrijke wedstrijden. Dan zal blijken of RWF aan kan blijven haken voor de bovenste plaatsen en mee gaat doen voor de prijzen.

Delen op social media

Meer RWF 1 nieuws

Tussenstand 3e klasse B

Uitslagen

Programma