RWF verliest dure punten in Bovensmilde

12 feb 2023 | RWF 1 Nieuws

Zaterdag 11 februari stond de wedstrijd tegen BSVV op het programma. Zaak voor RWF was om de uitwedstrijd te winnen en de 3 punten mee te nemen naar Frieschepalen. Helaas is dit de mannen in het rood wit niet gelukt in een doelpuntloze wedstrijd.

RWF begon de wedstrijd scherp en wist meerdere keren voor de goal van BSVV te komen. Xander Wagenaar schoot in de 5de minuut rakelings naast, en iets later kwam Jacob Venema de doelman tegen bij zijn poging. RWF was in het eerste halfuur de betere ploeg en dicteerde het spel, wat af en toe in speldenprikjes dicteerde. Wouter Donker leek na een mooie aanval RWF op voorsprong te schieten, maar deze poging werd net voor de lijn door een BSVV speler tegen te lat gewerkt. Na een reeks van kansen haalde BSVV en de scheidsrechter het tempo uit de wedstrijd waardoor de wedstrijd langzaam af ging richting de rust.

Na de rust begon BSVV sterk en creëerde af en toe kleine kansjes. RWF had in deze fase moeite om het spel naar eigen hand te brengen en voor de goal van de BSVV doelman te komen. RWF kreeg nog wel een gevaarlijke vrije trap rondom de 16, helaas werd deze hard in de muur getrapt waardoor dit in niks resulteerde. In de 68 minuut kwam RWF goed weg nadat Hayco een half doorgebroken speler naar de grond trok. De scheidsrechter was in dit geval coulant en gaf de net ingevallen Hayco van Veen geel. De scheidsrechter had moeite in deze fase van de wedstrijd en gaf meerdere gele kaarten, aan thuis en uitploeg. Ook Wouter Donker kreeg een gele kaart voor eigenlijk niks. RWF kwam in de laatste 15 minuten nog een aantal keren gevaarlijk voor de goal, alleen wist geen schoten op doel te produceren.

RWF doet zichzelf tekort in Bovensmilde en verspeelt dure punten in de strijd om de bovenste plaatsen in 4D. Voor nu staan er 2 competitie loze weekenden op het programma waarbij er volle focus kan gaan richting een reeks belangrijke wedstrijden voor de ploeg van Jan Haan. In de komende periode is het zaak deze belangrijke wedstrijden winnend af te sluiten en vol voor het kampioenschap te blijven strijden.

Wederom werden grote getalen supporters erg gewaardeerd, helaas werden deze niet op 3 punten getrakteerd .

RWF gaat nooit verloren knoop het in uwe oren!

Delen op social media

Meer RWF 1 nieuws

Tussenstand 3e klasse B

Uitslagen

Programma