RWF wint en bekert verder

26 okt 2023 | RWF 1 Nieuws

Na 4 competitiewedstrijden stond er weer een bekerwedstrijd voor RWF op het programma. Read Swart, uitkomend in de zondag derde klasse, kwam op bezoek op Sportpark De Boskdobbe.

Om klokslag 17:00 uur startte de wedstrijd. Het strijdplan van Read Swart was al snel duidelijk, inzakken en hopen op fouten van RWF. Hierdoor had RWF veelvuldig de bal en kon het rustig bedenken wat ze gingen doen. Dit resulteerde in het eerste deel van de wedstrijd niet direct tot grote kansen. Pas laat in de eerste helft was het raak voor RWF. Een goed lopende aanval via de linkerkant werd de verdediging van Read Swart te machtig. Mika Jansma trok de bal goed en hard terug op Daan de Boer. Deze schoot op zijn beurt eerst tegen een verdediger aan, maar in de rebound was het dan wel raak; 1-0.

In de tweede helft liet RWF de bal sneller rond gaan en er werden steeds meer kansen gecreëerd. De 2-0 hing lange tijd in de lucht, maar pas in de 70e minuut viel deze dik verdiende goal. De uitstekend spelende Jan Sikko Veenema ging mee naar voren en bediende Janko Jagersma op zijn wenken. De spits hield zijn hoofd koel en schoof de bal beheerst langs de keeper; 2-0.

Richting het einde van de wedstrijd kwam Read Swart met 10 man te staan. Middenvelder Wesley de Jong besloot na een overtreding op hem, na te trappen in de buik van een RWF speler. De goed fluitende scheidsrechter R. Vonk kon niet anders dan de rode kaart trekken. Even later kwam dan ook de nekslag voor Read Swart. Na een echte scrimmage kwam de bal op de voet van Jan Sikko Veenema en hij bepaalde de eindstand; 3-0.

RWF kan terug kijken op een geslaagde middag en kan het beker avontuur voortzetten. Ook kan met vertrouwen toegewerkt worden naar de volgende competitiewedstrijd. De mannen van Jan Mulder gaan het op eigen sportpark opnemen tegen LAC Frisia. Wij hopen alle trouwe supporters om 14:30 uur weer te verwelkomen!

Delen op social media

Meer RWF 1 nieuws

Tussenstand 3e klasse B

Uitslagen

Programma