RWF wint van gehavend Fit Boys

19 mrt 2023 | RWF 1 Nieuws

Afgelopen zaterdag stond RWF – Fit Boys op het programma. RWF had wat goed te maken na de totale off-day die het vorige keer had in de uitwedstrijd tegen Fit Boys. RWF revancheerde zich en won van een gehavend Fit Boys.

Trainer Jan haan gaf voor de wedstrijd aan dat hij geen zin om weer zijn stem te verheffen in de rust (wat gebeurde in voorgaande wedstrijd). Dat was dit keer gelukkig niet nodig en waren er deze keer dan ook de complimenten voor het goed spelende elftal in de rust. RWF speelde goed en creëerde veel kansen.
Zo begon de wedstrijd ook. RWF opende gelijk de aanval door een lange bal van Wieger Bosma, deze werd niet goed ingeschat door de rechtsback van Fit boys, wat meteen de eerste aanval inleidde. Mika Jansma ging er vandoor met de bal en gaf de bal laag voor op Jacob Venema. De kans werd alleen niet benut en de bal verdween naast het doel. De toon was gezet. De roodhemden begonnen sterk en waren veel aan de bal op de helft van de tegenstander. Rond de 25e minuut kreeg RWF een vrije trap van rond de 30 meter. Centrale verdediger Sietze Anne van der Velde kreeg de bal klaargelegd en veegt de bal in de kruising! Een fenomenaal doelpunt. 1-0 RWF.

Daarna ging RWF opzoek naar meer doelpunten, de kansen waren er genoeg maar ze werden niet benut. Zo schoot Linksback Hielke van der Meulen in een paar minuten tijd twee keer op goal waarvan er één op de kruising belandde. Even later schiet Mika Jansma ook vanaf de zestien meter maar deze verdwijnt ook nét naast de kruising. RWF houdt de druk op het doel van Fit Boys, maar kon deze kansen niet omzetten in goals. Fit Boys had moeite met RWF en kwam in de eerste helft niet tot nauwelijks bij de goal van de thuisclub. Bij een 1-0 stand ging de ploegen de rust in.

Na de rust ging RWF verder met waar het gebleven was. Na een steekbal kwam Daan de boer 1 op 1 met de keeper. Deze werd helaas niet benut. Daarna kakte het bij RWF wat in. Het was nog veel aan de bal op de helft van de tegenstander, maar had het moeite om dit om te zetten in goals. Het stond een lange poos nog maar 1-0. In de 78e was het wel raak. Spits Jacob Venema werd weggestuurd door een bal van achteruit. Met zijn snelheid ging hij er voorbij en schoot hij de bal langs de keeper. Hiermee zette hij de stand op 2-0. In de 85e minuut was er nog een moment voor Fit Boys om de aansluitingstreffer te maken. De goed fluitende scheidsrechter wees naar de stip, penalty voor Fit Boys. Helaas voor Fit Boys werd deze door de black panter gestopt. Hiermee bleef de stand op 2-0 staan.

Op het einde van de wedstrijd kreeg RWF nog verscheidene kansen waarin een paar keer met overtal op het doel van Fit Boys afstormde. Helaas werden hier niet altijd de goeie keuzes in gemaakt of was de passing onnauwkeurig. Dit was dan ook het spelbeeld voor de wedstrijd, waarin het veel kansen kreeg en goed voetbal speelde maar dit niet altijd wist om te zetten in goals. Uiteindelijk draait het om de winst en kan bij RWF drie punten bijschrijven. De blik kan vooruit naar de volgende wedstrijd. Haulerwijk uit, een belangrijke wedstrijd voor RWF om dit jaar de promotie te bewerkstelligen. Ze kunnen de hulp van de supporters volgende week goed gebruiken.
Hopelijk tot dan en nog een fijne zondag toegewenst!

Delen op social media

Meer RWF 1 nieuws

Tussenstand 3e klasse B

Uitslagen

Programma