S.v. R.W.F. een ronde verder in de beker!

16 sep 2018 | Algemeen Nieuws

Vooraf zullen weinig mensen zaterdag verwacht hebben dat bovenstaande titel op de zondag ingetikt kon worden maar het is toch echt waar door een overtuigende 3-1 overwinning op sportpark de Boskdobbe en de Hulp vanuit Eastermar ( winst op Rottevalle) plaatst RWF zich voor de volgende ronde.

Waar de afgelopen wedstrijden nog goede fases met vele mindere fases afgewisseld werden gooide RWF na een bibberende eerste 20 minuten ( waarin ONT verzuimde het verschil groter te maken) Kwam RWF meer dan terecht met 0-1 achter dit door knullig balverlies waaruit ONT 1 op 1 met keeper Jacob-Jan Weening kwam en dit beheerst werd afgerond.  Hierna leken mannen van trainer Jan Haan wakker geschud en werd er positioneel wat geschoven en kreeg RWF zowaar druk op de helft van ONT langzaam maar zeker nam RWF het initiatief over en zagen de vele supporters de wedstrijd kantelen in het voordeel van RWF. Doordat het  lukte om ONT in de opbouw vast te zetten kreeg RWF meer en meer balbezit op de helft van de tegenstander met enkele (onbenutte) kansen als gevolg. Echter rond de 35e minuut was het dan toch raak, Tygo Roersma zag de keeper iets te ver voor de goal staan en schoot de bal fenomenaal over de keeper 1-1. Heel sportpark de Boskdobbe schudde op zijn grondvesten toen hierna zelf nog kansen op de 2-1 kwamen echter door net niet de juiste eindpass of goed verdedigend werk van ONT zijde werd dit voor de thee echter niet bewerkstelligt.

Na een bakje Thee startte de tweede helft en RWF liet er geen gras over groeien, het was een genot om te zien dat er geloof in een resultaat was en dat door iedere speler van RWF voor elke meter werd geknokt. ONT kreeg de opbouw door goed druk zetten van RWF niet meer voor elkaar en de kansen van RWF stapelden zich in rap tempo op echter. Rond de 55e minuut was het dan ook eindelijk raak  Hayco vd Veen werd de diepte ingestuurd en na 2 keer kreeg hij de bal toch echt in de goal met een prachtige vreugdkreet als gevolg 2-1 hierbij moeten we noemen dat dit voor de speler in kwestie een mooi persoonlijk succes is na een jaar vol tegenspoed met onder andere een zware knieblesure laat hij zien een meerwaarde voor RWF te kunnen zijn met gedrevenheid en de “kop” in de goede richting werd de rechtsback van ONT in een ware slechte droom geduwd.

Na de 2-1 gingen de RWF supporters er eens goed voor zitten want de mannen van Jan Haan gingen door waar ze gebleven waren. De verdedigers kregen geen centimeter ruimte om op te bouwen met continu balverlies als gevolg. Doordat RWF in balbezit ook nog eens het niveau op schakelde kreeg RWF nog meerdere dikke kansen of mogelijkheden om een kans te creëren. Uiteindelijk viel dan ook de 3-1 uit 1 van de vele corners kopte Wieger Baron op zijn Wesley Sneijders de bal tegen de touwen en er klonk een gejuich uit duizenden kelen (tenminste zo klonk het ) op het o zo mooie sportpark de Boskdobbe. Wie toen gedacht had dat RWF het wel goed vond kwam bedrogen uit het spelbeeld bleef hetzelfde en als RWF het in de eindfase van de aanval voor elkaar kreeg om het iets rustiger te blijven en het beter uit te spelen had de score nog vele malen hoger kunnen uitvallen. Echter na 90 minuten floot de prima leidende leidsman op de welbekende fluit en bleef het bij 3-1 wat een prima resultaat is tegen uit de 2e klasse gedegradeerde tegenstander die weliswaar qua kwaliteit een jasje uitgedaan heeft maar toch nog van een behoorlijk niveau is.

Conclusie:

S.v. R.W.F. heeft weer wat kleur op de wangen na een moeizaam vorig seizoen, echter zijn we er nog niet en pas volgende week gaat het om de welbekende daalders. Wel mag er natuurlijk even genoten worden van een prima resultaat want dat is deze uitslag zeker. Het toont dat RWF mits de “neuzen” de goede kant op staan en met volledige inzet een toewijding speelt (en traint) een prima ploeg is met ervaring en jong talent gecombineerd wat perspectief voor de toekomst bied, echter heren selectiespelers weet wel 1 zwaluw maakt nog geen zomer! Daarnaast uiteraard de complimenten voor het vertoonde spel en nu hopen op een mooie volgende tegenstander in de beker.

Delen op social media