Zure nederlaag voor RWF

13 nov 2023 | RWF 1 Nieuws

RWF zit in de hoek waar de klappen vallen, bleek ook weer afgelopen zaterdag. Een thuis nederlaag tegen Minnertsga zorgde er voor dat RWF zich in de onderste regionen nestelt.

Maar waar er in de weken ervoor vaak kansloos werd verloren, was dit zaterdag absoluut niet het geval. De wedstrijd werd om half drie in gang gezet door arbiter Jansen. De openingsfase was van beide kanten afwachtend. Wel werd duidelijk dat het RWF was die bal veel in bezit had en Minnertsga loerde op uitbraken met hun snelle voorwaartsen.

In de 16e minuut kwam RWF op achterstand, een corner werd scherp voorgebracht en hard binnen gekopt. In het vervolg pakte RWF het weer aardig op en het veldspel was zo slecht nog niet. Tot grote kansen leidde dit niet, Jan Sikko Veenema ondernam uit een hoekschop nog een poging maar deze bal verdween naast het doel. Minnertsga zorgde met enkele rappe counters nog voor gevaar voor het RWF doel. Maar de 0-1 bleef tot aan de rust op het scorebord.

RWF kwam goed uit de kleedkamers en voerde het tempo op. Bij vlagen werd er heel aardig gespeeld en ook kwamen er kansen. Deze werden vooralsnog om zeep geholpen of goed gepareerd door de sterke Minnertsga goalie. Toch had laatstgenoemde geen antwoord om Abe Spinder zijn inzet, hij schoot in de 74e minuut de bal hard binnen na een prima voorzet van Mika Jansma.

RWF ging op jacht naar meer en kreeg daarvoor een levensgrote kans. Xander Wagenaar verscheen vrij voor de keeper maar weer werd er gered. In de tegenstoot kreeg RWF keihard de deksel op de neus. Een van de vele lange ballen die de Minnertsga keeper deze middag produceerde werd door de RWF defensie volledig gemist. Een van de Minnertsga spitsen wist hier wel raad mee, omspeelde de keeper schoof binnen. Een hele zure nederlaag was het gevolg. RWF voetbalde deze middag bij vlagen heel aardig, maar had het tegelijkertijd defensief soms erg lastig. De aankomende weekend zullen er punten gepakt moeten worden wil RWF aansluiting houden met de ploegen in de middenmoot. Het spel gaf deze middag weer aanknopingspunten, maar de nederlaag kwam hard aan op de Boskdobbe.

Delen op social media

Meer RWF 1 nieuws

Tussenstand 3e klasse B

Uitslagen

Programma